[MK3] Problem z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
gromada
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CLX
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 4 Cze 2010, 12:34 [MK3] Problem z odpaleniem
|
|
|
Witam, ponownie mam problem z moim autkiem. Niedawno pisałem na forum o wymianie przewodów zapłonowych. Po tej operacji powstał nowy problem. Przewody są nowe, jest na nich iskra, świece poczyściłem. i wszystko było ok przjechalem 100km i nagle samochód stracił moc i po chwili zatrzymał się. Odkręciłem pokrywę od filtra powietrza i zapalił. podczas powrotu do domu sytuacja się powtórzyła. Niestety jak po nocy chciałem go odpalić to już nie dało rady zapalić. Sprawdziłem jeszcze pompkę paliwa podaje ona benzynę do wtrysku (po poluzowaniu śrubki i wciśnięci gazu leci benzyna z niej). Co dziwniejsze raz na 20 prób zaskakuje i niby jest ok. Jakieś propozycje? Będę wdzięczny.
P.S. jeszcze tak z rok go ponaprawiam i sam będę mógł dawać rady jak on się będzie tak często psuł . |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 4 Cze 2010, 12:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
|
|
|
 |
gromada
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CLX
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 4 Cze 2010, 15:08
|
|
|
No wykręciłem rano pierwsza od lewej i była ok, więc przypuszczam,że reszta tez będzie ok. Poza tym 2 dni od czyszczenia nic im się nie powinno stać. Za pomocą niej sprawdzałem czy jest iskra na świecach.
No zrobiłem, temat można usunąć. Nie było styku na przewodach wchodzących do mono-wtrysku. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.