[MK4/5] Auto traci moc i wskakuje na obroty. Piszczy. |
Autor |
Wiadomość |
Hank Chinaski [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Maj 2010, 15:49 [MK4/5] Auto traci moc i wskakuje na obroty. Piszczy.
|
|
|
Witam wszystkich Forumowiczów- jest to mój pierwszy posta na forum i niestety od razu zwiazany z problemami z samochodem.
Jestem posiadaczem modelu 1,25 Zetec Ghia z 2000r.Wybaczcie ale nie wiem czy to MK 4 czy 5 Kupiłem go w rok temu- auto sprawowało sie bez zarzutu jednak zeszłej jesieni zaczęło tracić moc - zwłaszcza przy jeździe pod górkę. Teraz sytuacja pogorszyła sie diametralnie podczas dodawania gazu na początku przez chwile ciągnie normalnie a później "siada" traci moc a obroty idą do góry. Dodam że właściwie od chwili zakupu auta- gwałtownemu dodaniu gazu zwłaszcza podczas ruszania -towarzyszy piszczenie -można tego uniknąć ruszając delikatnie i z wyczuciem.
Proszę Was o radę i pomoc- forum przeszukałem, podobnych tematów jest kilka ale przyczyny i odpowiedzi różne. Chciałbym dowiedzieć sie mniej więcej co to może być aby nie zostać naciągniętym przez mechanika zwlaszcza tu- za granica.
Dodam, że we wrześniu zeszłego roku wymieniłem wszystkie filtry i po wymianie- problem ten jakby nieco "przygasł"(dzięki wymianie filtru paliwa?) Teraz jednak wrócił ze zdwojoną siłą - nie mozna wyprzedzać, auto trzeba prowadzić powoli i delikatnie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3108 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 21 Maj 2010, 21:28
|
|
|
jak dla mnie to żadnej mocy silnik nie traci za to skończyło Ci się sprzęgło. |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
TSRules

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 21 Maj 2010, 23:17
|
|
|
Możliwe że to sprzęgło, jeśli dodajesz gazu, silnik wyje a autko nie jedzie to sprzęgło, trochę dziwne że masz z tym problem od jesieni a teraz sie dopiero obudziłeś |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21 Maj 2010, 23:36
|
|
|
TSRules napisał/a: | Możliwe że to sprzęgło |
To pewne |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.