|
[MK4] wysokie ladowanie |
Autor |
Wiadomość |
damiandnb [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Mar 2010, 15:05 [MK4] wysokie ladowanie
|
|
|
mam maly problem gdyz ostatnio zaczal wydobywac sie wyciek elekrolitu i dym z akumulatora, po sprawdzeniu miernikiem na wlaczonym silniku i swiatlami pokazalo 18,5V.
gdy przy zapalonym silniku wcisne sprzeglo to nic sie nie dzieje, a gdy je puszcze to zaczyna tak klekotac. Jakie moga byc przyczyny tego? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 29 Mar 2010, 15:28
|
|
|
damiandnb napisał/a: | po sprawdzeniu miernikiem na wlaczonym silniku i swiatlami pokazalo 18,5V | NIE UŻYWAĆ auta do czasu naprawy, bo się może skończyć uszkodzeniem elektryki, akumulatora, POŻAREM! Sprawdzenie należało by zacząć od przyłączeń przy alternatorze oraz od regulatora napięcia (tego bym w ciemno wymienił)
damiandnb napisał/a: | gdy przy zapalonym silniku wcisne sprzeglo to nic sie nie dzieje, a gdy je puszcze to zaczyna tak klekotac | To nie ma nic wspólnego z elektryką, jak klekocze po puszczeniu sprzęgła na luzie a ustaje po naciśnięciu to możliwe że coś w skrzyni biegów klekocze,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3110 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 29 Mar 2010, 16:01
|
|
|
postawiłbym na uwalony regulator, mój jak padł miałem ładowanie na poziomie 16V |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
damiandnb [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Kwi 2010, 11:43
|
|
|
dzieki za porade jenak to byl regulator. a mam jeszcze jeden problem. jak ruszyłem samochodem cos szarpnelo i zaczelo klekotac w skrzyni i nie da sie jechac wogole jak wrzuce bieg 1 to nic nie reaguje stoi w miejscu i lekko klekocze a na 5 biegu klekocze bardziej. Czy moze to byc wina sprzegla? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|