[MK3] Ustawienie lewego reflektora |
Autor |
Wiadomość |
JolkaiMariusz [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Lut 2010, 17:06 [MK3] Ustawienie lewego reflektora
|
|
|
Fiesta '93 1.1 Zauważyłam że lewy reflektor ma światło skierowane w prawym kierunku czyli do środka prawy reflektor jest ustawiony ? Czy jest możliwość tej regulacji bez pomocy osób trzecich tzn. mechanika czy elektryka? Może ktoś ma jakiś pomysł? |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26 Lut 2010, 17:15
|
|
|
Poprawne ustawienie świateł na stacji diagnostycznej kosztuje 10zł, sememu nigdy nie zrobisz tego idealnie więc czy warto się w to bawić. |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
JolkaiMariusz [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Lut 2010, 17:49
|
|
|
Dzięki za szybką podpowiedź. No faktycznie nie warto bawić się w regulację |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 26 Lut 2010, 18:03
|
|
|
MARIUSZ.B, w mojej mk3 diagnosta ustawiał światła 2 razy i za każdym razem mniej więcej prosto w glebę. ustawiłem sobie sam i jest super. co ciekawe, porównując jakiś czas temu światła moje i Nesora okazało się, że u niego też świecą ledwo przed auto (też ustawiał mu diagnosta) |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26 Lut 2010, 18:56
|
|
|
bidżej, Co wy macie za diagnostów Tu nie chodzi o jakieś szczególne zdolności ale o przyrząd do ustawiania nie wiem jak on się nazywa takie coś jak na zdjęciu.
Skoro ktoś bierze pieniądze za usługę to mamy prawo domagać się poprawnego jej wykonania.
Jak wykręcam jedną z lamp to nie jadę na stację żeby ją ustawić dokładnie tylko ustawiam na oko jedną do drugiej ale jak robię przegląd to pilnuję diagnostę żeby mi ustawili światła tak jak powinny być, bo już któryś raz zauważyłem że potrafią o tym zapomnieć (pewnie świadomie).
bidżej napisał/a: | porównując jakiś czas temu światła moje i Nesora okazało się, że u niego też świecą ledwo przed auto (też ustawiał mu diagnosta) |
Może był pijany, bo tak to nawet ustawiając na oko to trudno zepsuć |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
JolkaiMariusz [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Mar 2010, 17:44
|
|
|
Nie chodzi mi o ustawienie świateł w pionie tzn. góra-dół bo jest ustawione w porządku tylko na boki i do środka . |
|
|
|
 |
Pawełos666
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Ford BMW
Wiek: 38 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 1139 Skąd: BOSCH CS
|
Wysłany: 10 Mar 2010, 18:31
|
|
|
ten przyrzad to HELLA i mozecie uzyc go sobie sami jest bardzo prosty w obsludze tylko cena 2500zł wiec nie popsuc |
_________________ CVH 1.4 FU..'89
Profesjonalna pomoc w doborze świec i kabli zapłonowych, napisz gg 540570 - CVH, HCS / Endura, Zetec |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 10 Mar 2010, 18:54
|
|
|
regulacja w poziomie odbywa się tak samo jak w pionie (tzn przy użyciu śruby na torx bodajże t20) a jest prostsza bo reflektor nie zacznie nagle świecić w kosmos |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
SebeG
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 11 Mar 2010, 18:51
|
|
|
Ja sobie w poziomie tak ustawiłem, żeby były w miarę równo do maski. Chociaż i tak mam wrażenie, że za blisko siebie świecą... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.