Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

[MK_4] JBL Fiesta
Autor Wiadomość
dark86ford 

Model: Inne auto
Wersja: X100
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Darek
Wysłany: 28 Lut 2010, 08:39   

Cartoon napisał/a:
Skoro w każdej profesjonalnej zabudowie drzwi są wytłumiane, tak aby tworzyły zamkniętą obudowę

z doswiadczenia w tej branzy (a juz zrobilem pare systemow CA) wiem ze drzwi sie wytlumia nie dlatego zeby dzialaly jako zamknieta obudowa ale po to zeby odseparowywaly dzwieki z zewnatrz i niwelowaly w drobnym stopniu mozliwosc drgania blachy...

Cartoon napisał/a:

Trochę wiedzy na temat głośników --> http://www.audioton.republika.pl/oglosnikach.html
hmmm czy uwazasz ze ta strona nalezy do profesjonalnych?? szczegolnie ze jest prowadzona przez nieudolnego sprzedawce audio... hmmm ciekawe dlaczego jego sklep upadl, osobiscie obstawiam brak fachowości... ale to tylko moja skromna opinia :-P

a swoja droga mowiac to robienie zabudowanych glosnikow eliptycznych 6x9 jest w praktyce bez wiekszego sensu, bo w praktyce wyglada to zupelnie inaczej niz w teorii...

A5F napisał/a:
Pokaż mi swój CA to zaraz go obgadamy i zobaczymy
swiete slowa panie kolego :fox: najlepiej zawsze krytykowac cudze niz przyjmowac krytyke wlasnego CA
A5F napisał/a:
znów wraca temat tego że ten samochód ma czternaście lat i siłą rzeczy żal pakować kupkę forsy żeby coś z tego wyszło.
wiesz, w sumie jakby nie patrzec to wszystko da sie zdemontować :rotfl: (czesc sprzetu CA z mojej starej MK4 wyjalem i przelozylem do MK5, bo za bardzo bym musial podniesc cene auta z wliczonym CA hehe)

to moze kolega "Cartoon" zamiast krytykowac cudze CA to pochwali sie swoim... seryjnym radyjkiem forda hmm jak strzelam po roczniku to zapewne 6000CD i seryjnymi glosniczkami jak sie domyslam.
kazdy umie robic wywody z teorii CA a z praktyki to juz tylko niewiele osob ma wiedze
www.audytbezpieczenstwa.com.pl

Cartoon 

Model: Ford Fiesta Mk7`11
Wersja: Trend
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wysłany: 28 Lut 2010, 10:08   

A5F napisał/a:

Nawet nie chce mi się czytać tej ściany tekstu. Kto tu mówi o profesjonalnej zabudowie ?

Jeśli w tytule tematu widzę JBL to w jego środku chciałbym zobaczyć opis samochodu z profesjonalną zabudową audio.

A5F napisał/a:

Pokaż mi swój CA to zaraz go obgadamy i zobaczymy :cojest:

Proponuję, abyś przed rzuceniem takich tekstów nauczył się czytać ze zrozumieniem....
Cartoon napisał/a:
natomiast pakowanie głośników w półkę to dla mnie po prostu wiejski tuning

Jeśli chodzi o audio w mojej fieście, to oczywiście nie potrzebuję nic do niego dokładać, każdy dokupiony element ma poprawić właściwości jezdne auta, nie wsadzę tam niczego co zbędnie zwiększy jego masę.... ale to też pokrywa się z moimi słowami

Cartoon napisał/a:
Jeśli dokładam audio do samochodu (bo seryjne gra "za słabo") to nie ma sensu tego robić "byle jak"

Nie uważam, że seryjne audio gra za słabo, ale przy modyfikacji zestawu na 100% nie wsadziłbym głośników w półkę.

dark86ford napisał/a:

hmmm czy uwazasz ze ta strona nalezy do profesjonalnych?? szczegolnie ze jest prowadzona przez nieudolnego sprzedawce audio... hmmm ciekawe dlaczego jego sklep upadl, osobiscie obstawiam brak fachowości... ale to tylko moja skromna opinia :-P

Wskaż mi proszę w tym tekście błędne informacje. (ps. proponuję zacząć używać polskie znaki w swoich wypowiedziach. To nie gg)

dark86ford napisał/a:

a swoja droga mowiac to robienie zabudowanych glosnikow eliptycznych 6x9 jest w praktyce bez wiekszego sensu, bo w praktyce wyglada to zupelnie inaczej niz w teorii...

W praktyce głośniki trójdrożne to najgorsze rozwiązanie... i tyle.

Z mojej strony tyle. Dziękuję za uwagę. Dalszą część dyskusji na temat CA chętnie poprowadzę przy piwie.

dark86ford 

Wersja: X100
Imię: Darek
Wysłany: 28 Lut 2010, 10:37   

Cartoon napisał/a:
W praktyce głośniki trójdrożne to najgorsze rozwiązanie.

hmm to wytlumacz jeszcze jedno, dlaczego w takim wypadku glosniki eliptyczne maja 2gie miejsce pod katem sprzedazy zaraz po systemach separowanych (wg rankingu czasopisma Auto HiFi przy wspolpracy z firma Pioneer)

Cartoon napisał/a:
każdy dokupiony element ma poprawić właściwości jezdne auta,
skoro skupiasz sie glownie na wlasciwosciach jezdnych to w jakim celu wypowiadasz sie odnosnie audio?? lepiej bys powiedzial cos o zawieszeniu, zwiekszeniu wlasciwosci jezdnych w prezentowanym aucie.

Cartoon napisał/a:
Jeśli w tytule tematu widzę JBL to w jego środku chciałbym zobaczyć opis samochodu z profesjonalną zabudową audio.
nie koniecznie JBL musi byc jednoznaczne z profesjonalna zabudowa... wystarczy ze jest na elementach JBL.

Cartoon napisał/a:

Wskaż mi proszę w tym tekście błędne informacje.
no pare bykow sie znalazlo, przeczytaj uwaznie temat odnosnie efektywnosci, rowniez co do paru szczegolow odnosnie mocy bym polemizowal.

tak wiec przedstaw na konkretnych przykladach swoje doswiadczenie w CA to bedziemy mogli pogadac przy piwie
Cartoon napisał/a:
Nie uważam, że seryjne audio gra za słabo
to pozostan przy swoim seryjnym audio i prosze nie komentuj tego co ktos sobie wypracowal wlasnymi silami robiac to dla wlasnej przyjemnosci :-) tak jak zapewne to zrobil DarkSside

i tym akcentem chcialbym zakonczyc wywody na temat CA, warto wiec wrocic do glownej tematyki tzn do auta samego w sobie <8>
www.audytbezpieczenstwa.com.pl

AeSeF 

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Marcin
Wysłany: 28 Lut 2010, 13:06   

Cartoon napisał/a:
ale to też pokrywa się z moimi słowami

A to

Cartoon napisał/a:
Jeśli chodzi o audio w mojej fieście, to oczywiście nie potrzebuję nic do niego dokładać, każdy dokupiony element ma poprawić właściwości jezdne auta, nie wsadzę tam niczego co zbędnie zwiększy jego masę...

Pokrywa się z moimi słowami, nie masz a paplasz jęzorem bez sensu bo nic nie wiesz z autopsji. To że w temacie ma JBL nic nie znaczy, ja mógłbym napisać że mam fieste infinity i co ? To tak jakby książka kucharska robiła Cię kucharzem. Już wyżej pisałem, że opinia jest jak dupa - ale Ty możesz się oprzeć tylko na jakiejś stronce, w której ktoś wyraża swoją opinie.

dark86ford napisał/a:
tym akcentem chcialbym zakonczyc wywody na temat CA, warto wiec wrocic do glownej tematyki tzn do auta samego w sobie <8>

True. DarkSside rób auto i dawaj znać jak idzie, a stary temat niech ktoś skasuje, ten jest ciekawszy :twisted:

DarkSside
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lut 2010, 13:26   

Tak bede robił i w najbliższym czasie mam zamiar pomalować maske, dach i tylnią klape na czarną perłe :) Co wy o tym myślicie? Bedzie to pasowało? Chyba że jakiś inny kolor? :-P

LOY 
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Wysłany: 1 Mar 2010, 08:36   

DarkSside napisał/a:
Bedzie to pasowało? :-P

nie

Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wysłany: 1 Mar 2010, 12:46   

LOY napisał/a:
DarkSside napisał/a:
Bedzie to pasowało? :-P

nie
W szczególności razić będzie tylna klapa... :yes:
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

grzes87 

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Grzes
Wysłany: 1 Mar 2010, 12:55   

DarkSside napisał/a:
Tak bede robił i w najbliższym czasie mam zamiar pomalować maske, dach i tylnią klape na czarną perłe :) Co wy o tym myślicie? Bedzie to pasowało? Chyba że jakiś inny kolor? :-P

zrob sobie w paincie/photoshopie przykladowo i bedizesz mial oglad mniej wiecej co i jak

[ Dodano: Pon Mar 01, 2010 13:20 ]
czyli bedzzie wygladalo tak jak moje wykonianie gy

DarkSside
[Usunięty]

Wysłany: 1 Mar 2010, 14:44   

No własnie mi chodzi o coś takiego tylko wiesz w perle to inaczej bedzie się prezentowało :)

grzes87 

Wysłany: 1 Mar 2010, 14:59   

zdecydowanie nie. taki uklad w ogole nie pasuje, a klapa to juz poadaka totalna.
zauwaz jak z profilu wyglada. masakra totalna.

Mara 

Silnik: 1.6i/88KM
Imię: Marek
Wysłany: 1 Mar 2010, 15:14   

Dla mnie to tez tak srednio jakos wyglada...

AeSeF 

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Marcin
Wysłany: 1 Mar 2010, 16:16   

Tragedia :krzesłemgo: nie rób tego glab

DarkSside
[Usunięty]

Wysłany: 1 Mar 2010, 17:25   

A to macie jakieś inne pomysły?, bo maskę dach i tylnia klape musze zrobic i pomalowac bo widzoczne sa małe wrzody i pekniecia lakieru;-/. Czy pomolawac w tym samym kolorze czy w jakims innym? Doradźcie mi:)

tajmus 

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Wysłany: 1 Mar 2010, 21:14   

W tym samym zostaw... Nie zadawaj jej bólu :sad:

grzes87 

Wysłany: 1 Mar 2010, 21:27   

nie ma co kombinowac zostaw serie.

DarkSside
[Usunięty]

Wysłany: 1 Mar 2010, 21:36   

Kurde bo wiesz nie chce zeby mnie było tylko słychac ale takze zeby mnie tez było widac:P

grzes87 

Wysłany: 1 Mar 2010, 21:53   

DarkSside, wiesz mozan sie wyroznaic w pozytywny sposob i zrobic delikatny styling samochodu przez rozne dodatki dolozone, a moza tez zepsuc przez kombinowanie jak wyzej na fotkach.
kolor zostaw jednolity bz dwoch zdan

arecki 
Człowiek Whisky

Silnik: 1.6i16V/100KM
Wysłany: 1 Mar 2010, 21:53   

DarkSside napisał/a:
ale takze zeby mnie tez było widac:P

to kup inną brykę

Była Fiesta jest Focus

DarkSside
[Usunięty]

Wysłany: 1 Mar 2010, 22:38   

No bedzie za pare miesiecy Opel Vectra B ale to narazie chce cos z Fiesta zrobic a potem sprzedac:)

Mara 

Silnik: 1.6i/88KM
Imię: Marek
Wysłany: 1 Mar 2010, 23:02   

DarkSside, to zostaw jak jest... i nierób w niej nic..... utrzymaj w dobrym stanie technicznym jak i wizualnym tak aby potem łatwiej było Ci ja sprzedać. Jeśli masz zamiar za parę miesięcy kupić inne autko.

Odpowiedz do tematu