|
Przesunięty przez: Freeman 25 Wrz 2013, 16:54 |
[MK4] Śliwka |
Autor |
Wiadomość |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
Silnik: Inny
|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 19:09
|
|
|
Myślę , że tak
Marcin udowodnił , że jest wytrwały , a rzeczy , które dłubie są nowatorskie jak na nasz klub ( w tym aucie i silniku ) więc przenosiny będą jak najbardziej uzasadnione .
Na wniosek Pumy i przy moim gorącym poparciu : Witamy w Projektach FKP . |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 19:21
|
|
|
O to mi sie podoba, jedyne co to niezgadza mi sie rozmiar przepustnicy z "2.0" bo najmniejsza jaka znalazlem to wewnetrzna srednica byla 57mm na calej dlugosci bez przewezenia... ogolnie polecil bym podpiac swinke i troche podlac paliwka a seryjne wtryski sa naprawde dobre...
Tak zeby nie bylo to prosze filmik na lekko podwyzszonych dawkach paliwa a caly osprzet jest sprawny itp http://www.youtube.com/watch?v=nCBAruKpcHU |
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3108 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 19:24
|
|
|
PumaRST napisał/a: | gratuluje wydechu kiedyś jak rozmawialiśmy sądziłem że tego nie zrobisz, a tu jednak |
ja też miałem przez jakiś czas wątpliwości, ale wydanej kasy na materiał nikt by mi nie zwrócił więc musiałem to zrobić, tym bardziej, że miałem już wszystko policzone.
Cytat: | co do przepustnic: nie łatwiej było wsadzic z 1,6 lub 1,7 od pumy?? średnica była by ta sama lub większa. |
masz racje, ale koszt tamtej przepustnicy jest przynajmniej dwa razy większy niż tej co założyłem, a przerobienie nie stanowi problemu, dodatkowo ta już jest największa jaka może być, bo jest identyczna jak otwór w kolektorze.
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Na wniosek Pumy i przy moim gorącym poparciu : Witamy w Projektach FKP . |
tego to się nie spodziewałem czuję się zaszczycony
Żeby nie było, że nic się nie dzieje, to przed oczami mam teraz białe zegary z mk5
[ Dodano: Sob Wrz 26, 2009 19:27 ]
Fordon napisał/a: | jedyne co to niezgadza mi sie rozmiar przepustnicy z "2.0" |
Konrad być może jest z 1,8, nie wiem bo nie była opisana i mi ją kumpel przytargał.
Fordon napisał/a: | ogolnie polecil bym podpiac swinke i troche podlac paliwka a seryjne wtryski sa naprawde dobre... |
może w przyszłości się pomyśli... |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
Fordon

|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 20:27
|
|
|
Swinka to nie wielki wydatek w porownaniu z korzysciami a znalazlo by sie dobra cene na np ECU mastera EEC 5 daje ci dosc sporo mozliwosci z tego co widzialem, po mimo ze prostrzy i mniej zawodny jest EEC 4 |
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 28 Wrz 2009, 14:21
|
|
|
Konrad trochę mnie nakręciłeś co do zabawy z sterowaniem... szukam informacji co i jak i za ile, a do tego sam się chcę douczyć w tym kierunku, bo jak już by doszło do montażu świni to za pewne sam będę chciał ją zamontować i wystroić... - póki co to abstrakcja, ale co mi tam
Z innej beczki, wspomniałem, że udało się zamontować licznik z mk5, żeby inni też mogli to powoli zlepiam mały faq, wersja robocza tutaj -> http://www.fiestaklubpols...p=404139#404139
Jako, że podświetlenie już jakiś czas temu zmieniłem na białe to i nowy licznik też dostał białe podświetlenie. Na razie brak fot jak to wyszło, za to mam jak to odbywało się w trakcie:
Zielony filtr na wyświetlaczu został usunięty, a zamiast żarówki została zamontowana biała dioda flux.
Na górze ze starego licznika zostały zamontowane 4 diody flux na kawałku płytki uniwersalnej + odpowiednio dobrany rezystor żeby nie było za jasno. |
|
|
|
 |
Fordon

|
Wysłany: 28 Wrz 2009, 19:52
|
|
|
Na poczatek starczy ci lektora z SR przy zabawie z ECU masterem, nie idzie nic popierdzielic jesli robi sie to z glowa... w razie co dam ci rozpiske co pod co podlaczac jak juz zakupisz swinke...
Pamietaj to tylko ssak i tu nie masz takiego zmartwienia jak w turbo ze silnik zrobi bummm!
http://www.racingforum.pl...showtopic=43669
Milej lektory na weekend... |
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 28 Wrz 2009, 22:50
|
|
|
dzięki podłączenia się nie boje, bo jestem elektronikiem, a na razie niewiadomą jest dla mnie strojenie, korekcje mapy itd. Zanim dojdzie do kupna czegokolwiek to na początku muszę znaleźć dobrego pracodawce
Miałem zrobić fote licznika z podświetleniem więc zrobiłem:
Aktualny wygląd padła, trochę dociążonego z tyłu
 |
Ostatnio zmieniony przez Marcin 28 Wrz 2009, 22:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arecki
Człowiek Whisky

|
Wysłany: 28 Wrz 2009, 22:51
|
|
|
Marcin, widzę, że konsekwentnie dążysz do celu Fiestka jest coraz bardziej dopieszczona...i gratki przeniesienia do PROJEKTÓW |
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 28 Wrz 2009, 22:53
|
|
|
arecki napisał/a: | Marcin, widzę, że konsekwentnie dążysz do celu |
źle widzisz... coraz bardziej mnie !@#$%^ przez te forum i przez tych ludzi w tym klubie
[ Dodano: Wto Paź 20, 2009 16:21 ]
up... z nowości to w końcu obandażowałem drugą sekcje aż do samej sondy, kolejne 5m bandażu i w sumie to go trochę mało było na cały kolektor poszło 15m bandażu i stwierdzam, że optymalnie byłoby 20m, żeby nie oszczędzać na zakładkach. Przy okazji wymieniłem olej, oczywiście dalej syntetyk, tym razem zamiast valvoline wlałem castrola.
Dzisiaj jeszcze udało się zrobić małą sesje i filmik z serii "co słychać z rury"...
http://www.youtube.com/watch?v=OKUuBAemC_4
Z ciekawostek udało mi się zważyć fieste i waga pokazała 1030kg, paliwa było 1/4 zbiornika. Wg książki 935-1084kg. |
|
|
|
 |
Ad@mus

Imię: Adam
Wiek: 37 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 1832 Skąd: Orzesze SMI
|
Wysłany: 31 Paź 2009, 10:19
|
|
|
Marcin napisał/a: | źle widzisz... coraz bardziej mnie !@#$%^ przez te forum i przez tych ludzi w tym klubie
|
a o co ci chodzi?? o to ze mamy posrane pomysly i zarazamy twoj mozg, to masz racje, ja przez to forum tez sie zdemoralizowalem
fajnie przmi ta pierdziawka taki rasowy klang ma, podoba mi sie tez kolor lakieru i matowa fela-generalnie in duzy plus
na allegro jakis czas temu przewijaly sie swiatkowe walki do 1.25 za smieszna kase, moze cos takiego przed kompem bys zalozyl |

Dwu litrowa bestia zwana Ulepem |
|
|
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 31 Paź 2009, 13:00
|
|
|
Ad@mus napisał/a: | Marcin napisał/a:
źle widzisz... coraz bardziej mnie !@#$%^ przez te forum i przez tych ludzi w tym klubie
a o co ci chodzi?? o to ze mamy posrane pomysly i zarazamy twoj mozg, to masz racje, ja przez to forum tez sie zdemoralizowalem |
hehe mimo wszystko tego nie żałuje bez pomocy bym do niczego nie doszedł
co do wałków, to myślę, że prędzej wyjdzie zmiana kątów na kółkach niż jakieś inne wałki... wszystko to na razie plany jak będzie czas i kasa, z którą w tej chwili stoję kiepsko z powodu braku pracy a mam jeszcze kilka innych "głupich" pomysłów...
Odnośnie jeszcze filmiku, to widać tam sporo jakiegoś dymu... to dym z wypalającego się bandaża na kolektorze
[ Dodano: Wto Lis 03, 2009 14:51 ]
miałem mały wypad do kanału i przy okazji pstrykłem jak baran wygląda na dole...
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 12:58 ]
Ogólnie nic się nie dzieję, ale zrobiłem sobie regulacje wycieraczek czasowych za pomocą potencjometru. Mała pierdoła a cieszy, co i jak opisane tutaj: http://www.fiestaklubpols...ic.php?t=22353.
[ Dodano: Pią Lut 19, 2010 11:52 ]
...no to znowu coś popsułem ale chyba tragedii nie ma foty takie sobie, bo na szybkiego i chyba za blisko garażu stałem i wyszło za ciemno...
 |
|
|
|
 |
Howser
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 19 Lut 2010, 17:57
|
|
|
Dobrze jest Wygląda bardzo dobrze |
_________________  |
|
|
|
 |
arecki
Człowiek Whisky

|
Wysłany: 19 Lut 2010, 19:50
|
|
|
no Panie ładnie to wygląda, malina ech że Ty masz jeszcze zapał |
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 19 Lut 2010, 20:51
|
|
|
arecki napisał/a: | ech że Ty masz jeszcze zapał |
po operacji na grillu już chyba mi się skończył... już dawno nie nawąchałem się tak palonego plastyku ogólnie nie polecam, jak miałbym się kolejny raz zabierać za to samo na pewno bym rozbebeszał go inaczej, całość jest chyba zgrzewana łukiem elektrycznym czy czymś podobnym i w normalny sposób nie idzie tego rozłożyć.
Ogólnie to i tak popsułem środek grilla, to coś odblaskowego niby chrom, ale to moja wina, bo miałem złą taśmę maskującą do malowania i musiałem się ratować dodatkowym malowaniem...
Mam kilka fot z całej operacji trwającej 3 dni ale faq'u się z tego nie zrobi, rozebranie lamo to pikuś, halogeny też raczej bez problemów, trochę więcej czasu zabiera rozklejenie szkła, ale gorące powietrze albo wrzątek dają rade
Z ciekawostek, tak wygląda szybka halogenu:
trochę poobijana przez różnego rodzaju kamyczki itd. przez 11 lat na drodze...
Do tego potrzebuje nowego odbłyśnika do lewego halogenu...
pozdro! |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 19 Lut 2010, 21:18
|
|
|
Marcin, się mnie wydaje, czy lampy przyciemniłeś i gryla? Cyknij fotki z dala od garażu... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 19 Lut 2010, 21:20
|
|
|
lampki + halunki + grill, postaram się jakoś na dniach coś cyknąć lepszego. |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

Imię: Paweł
|
Wysłany: 20 Lut 2010, 13:49
|
|
|
kozak wyszło |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 20 Lut 2010, 16:51
|
|
|
mata...
 |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 20 Lut 2010, 17:36
|
|
|
Fajuśno , zwłaszcza grill się ciekawiej prezentuje od seryjnego Ghia... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
DziDzia
vel DziaDzia

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 38 Dołączyła: 27 Lip 2005 Posty: 4172 Skąd: :: DDG ::
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|