|
[MK6] Gaśnie kiedy jest zimny - 1.4 |
Autor |
Wiadomość |
Agata308 [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Lut 2010, 20:21 [MK6] Gaśnie kiedy jest zimny - 1.4
|
|
|
Od kilku miesięcy jestem posiadaczką fiesty mk 6 1.4 benzyna, jednak nie dokońca szczęśliwa posiadaczką. Otóż moje autko od pewnego czasu kiedy jest zimne gaśnie po odpaleniu, yo wyglada tak jakby nie mógł właczyć ssania.Po 3cim odpaleniu jest ok. Kiedy wyjade na trasę to do momentu kiedy silnik się nie nagrzeje kiedy wrzucam bieg jałowy traci obroty i gasnie, podobnie jest w przypadku kiedy zahamuję. Po odwiedzinach u trzech mechaników udałam się do Łodzi,gdzie pan podłaczył fiestkę pod komputer i stwierdził,że to problem sterowania biegu jałowego, nastepnie wgrał nowe oprogramowanie i przeczyscił silnik krokowy. Po powrocie do domu auto nie działało tak jak powinno, jednak było lepiej niz przed naprawą.Niby nie gasnie w dordze pod warunkiem,że pochodzi sobie po odpaleniu kilka minut i sie rozgrzeje. Dodam,że kiedy auto jest zimne to po odpaleniu strzałka obrotomierza waha się delikatnie. Problem gasniecia nie powtarza się notorycznie, np. dziś po 3 godzinnym postoju odpaliłam go i na luzie miał ponad 100000 obotów i nie chodził przez te kilka minut przed jazdą, alenie zgasł nawet raz. Jednym słowem auto zcharakterem tak jak jego pani;)
Kombinowałam już z dodatkami do paliwa, czujnikiem temp.,ale bez efektów.
Prosze o rady, bo mam jak najlepsze zdanie o fordach i nie chcę,zeby to sie zmieniło.Za wszelką pomoc dziekuję z góry:) |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 19 Lut 2010, 23:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|