[MK3] Buczenie w środku |
Autor |
Wiadomość |
adrian0088
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: L
Silnik: 1.1/53KM
Imię: Adrian
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 14:52 [MK3] Buczenie w środku
|
|
|
Jak w temacie. Dzięki naszym służbom miejskim wjazd na parking to nie lada wyczyn no i nie raz zawadził podłogą. Teraz buczy i wszystko się trzęsie w środku na niskich obrotach jakby tłumik był dziurawy ale nie jest. Na dodatek na zewnątrz nie robi żadnego hałasu, może minimalnie ale trzeba się wsłuchac. zauważyłem też że jest nieźle oblodzony pod spodem. Jak to wyeliminowac? Czy ktoś miał coś podobnego? bo wiem że to na pewno wina zimy
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
|
Ostatnio zmieniony przez trzeci 27 Sty 2010, 15:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kubaotcz
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 15:46
|
|
|
Są dwie opcje. Albo poczekać na odwilż, albo wstawić samochód na kilka godzin do ocieplanego garażu jesli jest taka mozliwość. Jak na moje to snieg/lód dostał sie gdzieś i daje taki dziwny rezonans:) To chyba standard w tych niemieckich bolidach, moja ostatnio wydawała tragiczny dzwięk, też słyszalny tylko w środku. Rezonans przy niskich i dzwięczny chrobot przy wyższych obrotach:P auto postało, wytopiło się i jak ręką odjął:) no chyba że pogiąłeś/urwałeś któryś z ekranów wydechu...jest i taka opcja. |
|
|
|
 |
adrian0088
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: L
Silnik: 1.1/53KM
Imię: Adrian
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 15:48
|
|
|
no to chyba wstawię do garażu bo mam taką mozliwośc |
|
|
|
 |
kovalek
Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Leszek
Wiek: 39 Dołączył: 09 Lip 2008 Posty: 74 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 18:39
|
|
|
Jest też opcja myjni bezdotykowej. Pewnie między "sankami" a skrzynią napchało się śniegu i zrobił się lód - przez to poduszki skrzyni biegów nie działają jak powinny i całe drgania silnika masz przenoszone na budę.
Miałem to samo pare dni temu. Za 4zł rozwiązałem problem na myjni bezdotykowej, cały łod z podwozia udało się unicestwić. Oczywiście możesz też wstawić auto do ciepłego garażu, albo czekać na odwiliż |
_________________ pozdrawiam
Leszek Kowalski
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.