[MK5] Dziwny dźwięk przy wyższych obrotach- 1.25 |
Autor |
Wiadomość |
kubaotcz
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 11 Sty 2010, 16:29 [MK5] Dziwny dźwięk przy wyższych obrotach- 1.25
|
|
|
No niestety moje auto chyba coś ostatnio mnie nie lubi:P otóż dzisiaj zauważyłem dziwne zjawisko. Mianowicie przy wkręceniu silnika na obroty wyżej 3 tys. pojawia się dziwny dzwięk, jakby chrobotanie, metaliczny odgłos. Zauważyłem to zjawisko przy okazji wykopywania się ze śniegu(ostatnio sporo u mnie tego napadało). Dzwięk wystepuje zarówno podczas jakzdy jak i na biegu jałowym, z wciśnietym jak i puszczonym sprzęgłem. Co ważne jest słyszalny w kabinie, po otwarciu pokrywy silnika trudno go wyłapać. Niezorientowanym w historii choroby dodam że auto czeka na regulacje luzów na zaworach wydechowych i pare kilometrów temu miało robiony rozrząd. |
Ostatnio zmieniony przez diodalodz 11 Sty 2010, 20:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kuba87

Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Jakub
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 3356 Skąd: Roskilde
|
Wysłany: 11 Sty 2010, 16:44
|
|
|
wywal snieg z komory silnika |
_________________ było 5 Ikserków, i 3 fiesty.
było łałdi w automacie, funwagen
był transit mk5 long na dokładkę
jest faketaxi w dizlu
jest dokurwiator D2Callya
jest transit blaszak z windą 2.4 tdczerwoneDI |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 11 Sty 2010, 20:58
|
|
|
i zobacz czy nie urwałeś ekranu od wydechu . Na takich śniegach to norma że coś odpadnie . |
|
|
|
 |
kubaotcz
|
Wysłany: 17 Sty 2010, 19:19
|
|
|
Wygląda że od spodu wszystko trzyma się kupy, aczkolwiek w tych warunkach trudno to sprawdzić. Dodam jeszcze że ten odgłos jest słyszalny głónie po odpuszczeniu gazu kiedy auto schodzi z obrotów, prawie nie występuje przy szybkim wkręcaniu na obroyu i przy równej jeździe. Mam nadzieje że teoria śniegu który gdzieś sie dostał jest prawdziwa.. póki co pozostaje czekać do odwilży:) |
|
|
|
 |
polansky

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Fun
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 17 Sty 2010, 22:20
|
|
|
kubaotcz napisał/a: | aczkolwiek w tych warunkach trudno to sprawdzić. Dodam jeszcze że ten odgłos jest słyszalny głónie po odpuszczeniu gazu kiedy auto schodzi z obrotów, prawie nie występuje przy szybkim wkręcaniu na obroyu i przy równej jeździe. |
Może oberwana przegroda w tłumiku Ale to tylko jeden z pomysłów |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 |
|
|
|
 |
kubaotcz
|
Wysłany: 25 Sty 2010, 20:11
|
|
|
Dla potomnych- auto postało dzisiaj w ciepłym cały dzień, śnieg sie wytopił, poszarpałem też troche za ekrany wydechu (szuranie brzuchem po śniegu troche je na rantach zdeformowało), poza tym auto przeszło regulacje zaworów.. dzwięk zupełnie zniknął:) dziekuje wszystkim za dotychczasową pomoc, pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.