|
[MK6] Brak ładowania. |
Autor |
Wiadomość |
Vaxuel
Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4 Duratec
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 9 Sty 2010, 08:58 [MK6] Brak ładowania.
|
|
|
Witam
w mojej fiescie (1,4 TDCI , 2002 rok , ) zapaliła sie lampeczka od ładowania tzn.czerwony akumulatorek czyli alternator nie ładuję a wiec postanowiłem wymienić regulator ładowania posiadam taki 2 alternator wiec odkręciłem regulator i przełożyłem go do alternatora w samochodzie po odpaleniu ładowania nadal brak , kupiłem nowy regulator założyłem. I nadal nie ładuje
(mam jeszcze taki dość dziwny objaw po założeniu tego drugiego regulatora tego od alternatora co mam na zapas , a wiec po założeniu jego i po odpaleniu samochodu ładowania nie było ale gdy zdjąłem wtyczkę od alternatora zaczynał ładować ale ładował 16.6 a powinien około 12-13 <--- to wszystko odbywało się na zapalonym silniku
oczywiście tez próbowałem założyć ten drugi alternator te same objawy co na oryginalnym od tej fiesty
jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o jakieś wskazówki
z góry dzięki |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 9 Sty 2010, 11:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 9 Sty 2010, 09:33
|
|
|
Jak zdjąłeś wtyczkę z alternatora to jak mogło być ładowanie? Pisz precyzyjnie, zacznij od tego jaki masz alternator,,, kiedy się świeci kontrolka? Z drugiej strony może to alternator tylko zwarcie w instalacji elektrycznej,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Vaxuel
Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4 Duratec
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 9 Sty 2010, 10:37
|
|
|
po wyjeci wtyczki i ponownym włożeniu jej jest taki objaw
http://moto.allegro.pl/it...alternator.html <-- to jest ten alternator on jest firmy Vista ,Wista czy jakos tak dokładnie nie wiem
a kontrolka sie swieci bezprzerwy |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|