Najtańsze OC i pytanie |
Autor |
Wiadomość |
SebeG
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 4 Sty 2010, 21:50
|
|
|
Gdy ubezpieczałem furacza w axa, miałem delikatne zdarzenie drogowe z fiacikiem seicento (moja wina była). Gdy zapytałem ile wzrośnie składka, pomnożyli moją składkę razy 3 (około) I jeszcze mnie poinformowali, że jakiegoś chryslera gdzieś kiedyś skasowałem(ie chcieli podać więcej szczegółów) Oczywiście nie przedłużyłem umowy |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12088 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 4 Sty 2010, 21:53
|
|
|
Jest zniżka za bezszkodową jazdę,,, nie ma zwyżki za szkody,,, więc jak coś rozwalisz ze swojej winy to zniżki można stracić,,, najczęściej jest to 10% za szkodę,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 4 Sty 2010, 22:05
|
|
|
JoeMix napisał/a: | nie ma zwyżki za szkody, | jest.. przy 2 - 3 szkodach tak Ci dowalą.. jak masz np tylko -20% .. że jej.. |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 4 Sty 2010, 22:09
|
|
|
No może nie rozbijam się na lewo i prawo więc nie mam praktyki,,, ale w rodzinie bywały kolizje i wszyscy marudzili że poleciały zniżki,,, |
|
|
|
 |
firion7
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 5 Sty 2010, 10:54
|
|
|
Hehe chyba lepiej że nie masz w tym temacie wiele do powiedzenia, ja np miałem ostatnio sytuację jechałem za miastem droga zaśnieżona poślizg rów, ale pzu pomoc nie zawodnie po godzinie do mnie dotarli i holowanie z powrotem na drogę |
|
 |
budzyk [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Sty 2010, 12:19
|
|
|
Kiedyś tak było, że za wypadek leca wszystkie znizki, ale okazalo sie to straszna glupota i teraz w wiekszosci towarzystwa za szkode jest uciecie 10% znizki, po roku wraca spowrotem, mialem szkode w linku i poszlo tylko 10%. Btw. nie ma czegos takiego jak zwyzki za szkodowa jazde ;P mozna stracic znizki, ale jezeli ma sie powyzej tam 24-25lat to nie ma sie zwyzek, po prostu jezeli ktos czesto ma wypadki to placi 100% ceny i tyle. |
|
|
|
 |
SebeG
|
Wysłany: 5 Sty 2010, 15:58
|
|
|
Nie miałem wtedy jeszcze żadnej znizki, a kwota, jaką mi zaproponowali to było jakieś 6000 zł. OC oczywiście |
|
|
|
 |
budzyk [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Sty 2010, 10:33
|
|
|
gdzie, w directcie czy u agenta? Bo generalnie niemozliwe zeby w direkcie bylo 6k zl ;P Tak nawiasem mowiac za stluczke pomnozenie skladki razy 3 to lekka przesada. Np. w linku ucinaja na rok 10%, u innych podobnie, ale nie mnza skladki razy 3.... |
|
|
|
 |
SebeG
|
Wysłany: 6 Sty 2010, 19:28
|
|
|
Jak już napisałem, było to w AXA. Zadzwonili do mnie jakiś czas po kolizji z seicento (dosłownie wgniotłem mu lekko drzwi) i tyle mi zaproponowali. No i jeszcze się dowiedziałem, że miałem kolizję z jakimś chryslerem (może fiesta postanowiła sama narozrabiać na mieście:)), a jak chciałem się czegoś na ten temat dowiedzieć, to nikt nie chciał mi nic powiedzieć. A jak dostałem numer do faceta, który zajmował się sprawą seicento to za chiny nie mogłem się do niego dodzwonić, a probowałem jakieś kilkanaście razy. |
|
|
|
 |
firion7
|
Wysłany: 6 Sty 2010, 20:07
|
|
|
PZU niby ma drożej ale jakoś wydaje mi się że to firma z tradycjami hymm no sam nie wiem jakoś czuję się pewniej i wolę iść do nich i coś od nich mieć. Też macie takie wrażenie ? |
|
 |
sledzio

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Michał
Wiek: 36 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 106 Skąd: Aleks.Łódzki
|
Wysłany: 6 Sty 2010, 23:40
|
|
|
firion7 napisał/a: | wydaje mi się że to firma z tradycjami |
wydaje ci sie
róznica jest tylko stacjonarne/direct...a poszczególni ubezpieczyciele różnią się od siebie ceną i ... szczegółami (bo prawie u każdego można wykupić assistance, nww itp) |
_________________ Jeżeli chcesz tanio i nowocześnie urządzić łazienkę lub kuchnie to polecam ten sklep. Mają świetną armaturę. |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 7 Sty 2010, 00:17
|
|
|
Teraz każda firma robi problemy z wypłata,,, w firmie mamy średnio kolizję na tydzień, z racji przeznaczenia pojazdów 95% przypadków jest nie z naszej winy więc przekrój firm ubezpieczeniowych jest całościowy,,, facet naprzeciwko mnie zajmuje się flota i klenie równo na każdego ubezpieczyciela,,, |
|
|
|
 |
budzyk [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Sty 2010, 10:17
|
|
|
No właśnie, ponieważ mając flote aut i po równo ubezpieczeń, napewno zdarzy się po jednym aucie gdzie są problemy z ubezpieczeniem, to wynika z rachunku prawdopodobieństwa. Co do pzu i tradycji.... to chyba nie mają żadnej nie? Bo data na logo "rok założenia" to chyba nie tradycja... tradycją byłoby to gdyby na przykład ubezpieczali za darmo o początku działania firmy . A tak to naśladują rynek i konkurencję, nie są innowacyjni... W porównaniu do directów które odpowiedziały na potrzeby klientów i oferują ubezpieczenia zdalnie (internet, telefon). |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 7 Sty 2010, 10:47
|
|
|
No przypadku OC nie wojujesz ze swoją firmą w której masz wykupione tylko z firmą klienta które Cie stuknął,,, |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 8 Sty 2010, 08:49
|
|
|
firion7 napisał/a: | to firma z tradycjami h | takimi, że obsługiwali klientów indywidualnych przez nakaz ustroju i byli jedynie słuszni? a druga firma jedynie słuszna obsługiwała firmy i zajmowałą się reasekuracją. to są tradycje?
tradycje są w ludziach, bo ja się spotka klienta i pyta czy ma dom ubezpieczony, to owszem ma. pytanie na ile? a panie na 50.000 !! bo tak od 20 lat do domu przychodzi!
teraz policz sobie chałupa warta 500.000 a szkoda na 100.000
ubezpieczenie na 50.000 ... do wypłaty 10.000
kapujesz tradycję? a jak przyjdzie agent i policzy w że za 500.000 bez zniżek w wypasionym pakiecie weźmie 400 zł.. to gwałt.
i tak działa twoja tradycja. przyzwyczajenie się nazywa. a wypasione promocje - 60% dla każdego w OC.. poczytaj sobie mały druk.... |
|
|
|
 |
BerciQ

Imię: Robert
Wiek: 39 Dołączył: 02 Sty 2009 Posty: 510 Skąd: Świętochłowice
|
Wysłany: 8 Sty 2010, 09:03
|
|
|
szynszyl, kolego, co z tą moją życiówką ?
co do Twojej wypowiedzi. W pełni się zgadzam... Ludzie boją się zmian... Tak jest zawsze i tak będzie. Ot ludzka mentalność. Zastanawiają się nad zmianą ubezpieczyciela, dopiero po fakcie, czyli jak coś się stanie, a firma ubezp. ich wyrucha.
Co do strachu przed nowymi, innymi rzeczami. Wystarczy porównać ilu ludzi korzysta z allegro, a ile np. z eBaya albo Świstaka? Allegro było od bardzo dawna. EBay pojawił się stosunkowo niedawno. I co ? I mało kto z niego korzysta, nawet szukając nie tylko sprzedając, pomimo tego, że eBaya zna cały świat.
Przyzwyczajenie, tylko i wyłącznie, ale każdy tłumaczy to na swój sposób- większość, bo to firma z tradycjami, bo istnieją od zawsze.
To samo jest z PKO. Tyle banków już jest, tyle banków oferuje konto za free...a większość ma w PKO, gdzie konieczna jest opłata za konto. Bankomatów też nie mają sporo, bo musisz wypłacać tylko w ich bankomatach, inne banki mają również w sieciach Euronet czy Cash24 czy jakoś tak. |
|
|
|
 |
budzyk [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Sty 2010, 12:10
|
|
|
Złe przykłady podajesz, allegro kontra ebay, wygrywa allegro dlatego, ze jest platforma kupna-sprzedazy. Jak myslisz jezeli beda dwa bazary jeden pelny a drugi pusty to nowy sprzedawca gdzie pojdzie? Napewno nie na pusty bazar Z kolei z bankami juz lepszy przyklad, poniewaz w PKO maja konto ludzie ktorzy zalozyli je 15-25 lat temu i dotąd je mają. Nie znam nikogo z moich znajomych (20-30 lat) kto by miał konto w PKO.
Podobnie jest z directami tyle ze juz bez rozgraniczenia na wiek, ale wlasnie przyzwyczajenie. Komuna zrobila swoje, kiedy byl monopol i ocet na polkach. Ale powoli mlode pokolenie nie skazone PRLem zaczyna zwiekszac swoj udzial w spoleczenstwie. |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 9 Sty 2010, 14:29
|
|
|
BerciQ napisał/a: | szynszyl, kolego, co z tą moją życiówką ?
| właśnie okrojona wersje mailową wysłałem Ci. sorry... w razie pytań pisz.. w razie wyboru oferty pisz.
BerciQ napisał/a: | Zastanawiają się nad zmianą ubezpieczyciela, dopiero po fakcie, czyli jak coś się stanie, a firma ubezp. ich wyrucha | święte słowa don corleone... |
|
|
|
 |
firion7
|
Wysłany: 10 Sty 2010, 13:22
|
|
|
A co do tej karty pomoc znalazłem taki opis co to "cudo" ma w sobie http://www.pzupomoc.pl/ |
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 10 Sty 2010, 19:44
|
|
|