[MK4] Jakie żarówki |
Autor |
Wiadomość |
arecki
Człowiek Whisky

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 12 Lis 2009, 18:40
|
|
|
W5W i zwinne palce sie przydadzą nie siedzi aż tak ciężko |
|
 |
rafal__lodz

Silnik: Inny
|
Wysłany: 12 Lis 2009, 22:36
|
|
|
Kustyk napisał/a: | MAM JESZCZE PYTANIE JAK WYGLĄDA POSTOJÓW KA STANDARDOWA DO FORDA FIESTY WERSJI GHIA ?? BO NIE WIEM NIBY W5W ALE TEGO JEST W PIERONY A NIE WIEM JAK JĄ WYCIĄGNĄĆ Z KLOSZA BO SIEDZI BARDZO CIASNO A NIE CHCE NIC POŁAMAĆ TEN PLASTIK CO JEST Z TYŁU.....PROSZĘ O JAKIEŚ ZDJĘCIA |
Generalnie jeśli chodzi o lampę od str pasażera to nie powinieneś mieć problemu bo dostęp jest. Jeśli chodzi o stronę kierowcy to lepiej wyjąć lampę niż odkręcać obudowę f.powietrza. Generalnie wyjąłbym na Twoim miejscu obie jeśli nie masz doświadczenia w zmianie żarówek w tym modelu. Zdejmujesz grill potem po 3 torxy na reflektor wypinasz wtyczkę i tyle, parę min roboty. Postojówki wyciągnij nei ma zasady one nie blokują się i nei trzeba przekręcać przy wkładaniu/wyjmowaniu, a H1 i H7 są zapinane "klamrą z druty" hehe |
_________________ Black TDCI
moja MK4 <--- |
|
|
|
 |
Kustyk
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 13 Lis 2009, 21:53
|
|
|
NO SPOKO tylko że ja to wiem bo tak zrobiłem i dlatego wiem że mam h7 i h1 oraz w5w .tylko chodziło mi jak wyciągnąć w5w bo jest jakiś plastik praz 2 kable i strasznie ciasno siedzi i nie wiedziałem czy mam klosz odkręcać czy na siłe ma to wyjść ...miałem zdjęcie robić ale nie wziąłem ze sobą aparatu. |
|
|
|
 |
arecki
Człowiek Whisky

Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 13 Lis 2009, 23:29
|
|
|
jak już wcześniej pisałem, potrzebne są zwinne paluszki juz nie raz wymieniałem żarówki i nawet nie przeszło mi przez myśl żeby lampę wyjmować :yyy: |
|
 |
rafal__lodz

Silnik: Inny
|
Wysłany: 14 Lis 2009, 00:37
|
|
|
Bo to przychodzi z czasem, później nawet w nocy w szczerym polu wymienisz Kurde powtarzam się z wyrazem "generalnie" |
_________________ Black TDCI
moja MK4 <--- |
|
|
|
 |
Kustyk
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
|
|
|
 |
chudy [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 20:49
|
|
|
co do postojowek to wlasnie philips, z wygladu niebieskie ale daja biale swiatlo a co do mijania to moge polecic narva blue vision 50+50 mocniejsze swiatlo od zwyklych, a przedewszystkim daja biale swiatlo. |
|
|
|
 |
theng
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Tomek
|
Wysłany: 22 Lis 2009, 15:04
|
|
|
za niebieskie postojówki stracisz dowód rejestracyjny
niebieskie światła są zarezerwowane dla pojazdów uprzywilejowanych i nie ma znaczenia czy w danej chwili są włączone (np. podświetlenie dysz spryskiwaczy itp.),
rozporządzenie ministra o warunkach technicznych i wyposażeniu pojazdów określa jasno co wolno mieć w aucie |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.