Głośniki dwudrożne współosiowe które ?? |
Autor |
Wiadomość |
CrazYBzz [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 15:45 Głośniki dwudrożne współosiowe które ??
|
|
|
Witam
Dwa dni temu wygłuszyłem drzwi i różnica wyczuwalna jest już pod zwykłymi fabrycznymi głośnikami teraz nadszedł czas na same głośniki
początkowo byłem zdecydowany na zestaw dwudrożny odseparowany jednak podjąłem już decyzje i chce kupić głośniki współosiowe
Po pierwsze ze względu na to że głośniki w drzwiach znajdują sie dosyć wysoko w porównaniu do innych modeli marek samochodów.
Po drugie i co najważniejsze nie mam ani ochoty ani czasu żeby wyprowadzać kable, bawić sie w robienie dziur w tapicerce lub plastikach wiec jedynie za pomocą dystansów
chce w oryginalne miejsca 5x7 wstawić 165
Znalazłem kilka głośników jednak potrzebuje porady jakiegoś audio fila =D który mógłby coś na ten temat powiedzieć o to moje typy :
INFINITY REF 6522i
JBL GTO 6528
HERTZ ECX 165
Na korzyść JBL świadczy obrotowy tweeter który mógłbym skierować w okolice głowy tak aby zwiększyć jakość dźwięku
A może proponujecie coś innego z tej pułki głośników ? |
|
|
|
 |
piotrek1289

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Piotrek
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 21:21
|
|
|
jesli chodzi o mnie to ja uwazam INFINITY za firme ktora wie co robi a ich sprzeta za naprawde wysokiej klasy, ale osobiscie wybralbym HERTZE nie wiem czemu ale tak mysle. moze dlatego ze jakbym mial wkladac INFINITY to jak dla mnie musialby byc juz caly kompletny sprzet tej firmy do tego jakis magol pioneerka i bylo by pieknie. ale jesli chodzi o glosniki w drzwi to namawialbym cie mimo wszystko na zakup glosnikow odseparowanych fakt ze jest z tym troche zabawy ale jaki efekt |
|
|
|
 |
BerciQ

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Robert
Wiek: 39 Dołączył: 02 Sty 2009 Posty: 510 Skąd: Świętochłowice
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 22:43
|
|
|
piotrek1289 napisał/a: | namawialbym cie mimo wszystko na zakup glosnikow odseparowanych |
zgadzam się. Jak zadałeś już sobie tyle trudu i pracy w wygłuszenie drzwi, to pozostań na wysokim poziomie i zainwestuj w system odseparowany. Naprawdę, jest różnica we współosiowych a odseparowanych, tym bardziej, że twittera możesz nakierować wyżej prosto w stronę głowy, a jak dasz w seryjne miejsce i zakryjesz to tą kratką, to ona wytłumi ci ten gwizdek.
Ja mam sys.odseparowany i "gwizdki" umieściłem w tapicerce trochę pod klamką. Tyle, że ja mam MK3 a ty MK6 i nie wiem jak tam to wygląda z miejscem.
Ale jak najbardziej separacja |
|
|
|
 |
CrazYBzz [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 12:50
|
|
|
Okey powiedzmy że dałem sie przekonać do zestawu odseparowanego
jedyne co zamyka sie w kwocie 300zł i wzbudziło moje zainteresowanie to zestaw
Powerbass S-6C
Helix Dark Blue DB 62.1
Hertz DSK 165
z czego największą moc posiadają PB i raczej ku nimi bym sie skłaniał..
będą one grały pod samym radiem 4x 45 wiec powinny pociągnąć całkiem przyzwoicie
głownie będę słuchał czarnej muzy wiec przeważnie będzie bardzo nisko, a raczej chciałbym aby było
Pytanie zasadnicze jak to wszystko podłączyć przeraża mnie to bo + z - łatwo pomieszać
aha i standardowo kostka w mojej fieście wygląda tak
http://img269.imageshack....20/58071704.jpg
wiec pewnie przejściówka będzie potrzebna sam nie wiem zielony jestem w tym całkowicie!!??!!?? help. |
|
|
|
 |
piotrek1289

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Piotrek
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 14:17
|
|
|
jak dla siebie wybralbym HERTZE a jesli chodzi o podlaczenie to jest bardzo proste, ale jesli chodzi o wyjasnienie to z tym moze pomoze ci ktos inny bo ja zwyczajnie nie potrafie tego wytlumaczyc, musialbym to wszystko widziec. a jesli chodzi o przejsciowke do tej kostki to mozesz kupic male wsowki i nimi podlaczyc przewody glosnikowe do oryginalnej kostki. |
|
|
|
 |
CrazYBzz [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 12:49
|
|
|
Przeczytałem sporo opinii odnośnie jakości dźwięku, mocy i jakości materiałów z których są zrobione PowerBass-y i dlatego właśnie zdecydował się na nie wiec w poniedziałek jadę do znajomego na montaż bo u siebie nie mam gdzie a po ostatnim wygłuszaniu na dworze chorupsko... Jak juz będę miał całość postaram się zdać relacje foto |
|
|
|
 |
Zimna [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Szymonnn
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Szymon
|
Wysłany: 21 Gru 2009, 14:28
|
|
|
Zimna napisał/a: | a czy macie jakies doswiadczenia z JBL? chciałabym zamontowac zestaw taki jak pod linkiem co o nim myslicie? |
Cena porządna dosyć, czyli głośniki też porządne, JBL to solidna marka, trwałe głośniki, czysty dźwięk i głośny, jak się podkręci basy na radyjku to i subwoofera nie potrzeba.
Z parametrów wynika że nie potrzeba do nich też jakiegoś zabójczego radia, większość powinna ładnie rozchuśtać te membrany. |
_________________ "Nigdy nie mów, że coś jest dla mnie niemożliwe!"
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.