[MK3] brak mocy ,biały dym, nierówne obroty |
Autor |
Wiadomość |
marrroo [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Paź 2009, 10:02 [MK3] brak mocy ,biały dym, nierówne obroty
|
|
|
Witam,
Wracając wczoraj z pracy moja fiestka nagle straciła moc ,zaczeła nierówno chodzić na obrotach i zauważyłem dziś że z rury wdobywa się biały dym. Pierwsze co wczoraj zrobiłem t o wymienułem świece i kable, sprawdziłm iskre i jest ok.Ale objawy nie usąpiły zastanawiam się czy przyczyną mogą być nie wyregulowane zawory lub wydmuchana uszczelka pod głowico.
Co o tym sądzicie? silnik 1.1i rok prod 1996 w starej budzie (składak) bezyna +gaz |
|
|
|
 |
stafcio

Model: Inne auto
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 22 Paź 2009, 10:10
|
|
|
omg
szukałeś w szukaczu?
ubywa ci plynu chlodzniczego?
dymi caly czas czy po dluzszym postoju w nocy?
wiecej szczegolow, bo tak to mozna z fusow wrozyc |
_________________ stafciogarage@gmail.com |
|
|
|
 |
grzes7411
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 14:04
|
|
|
witam ma ten sam problem silnik kopci na bialo i ubywa plynu chlodniczego i tak jakby auto bylo slabsze!!!pomocy!!! |
_________________ witam zapraszam wszystkich fiestowiczow na forum mam nadzieje ze razem pomozemy sobie nawzajem:) |
|
|
|
 |
Lary

Model: Inne auto
Wersja: ST-Line
Silnik: Inny
Imię: Arek
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 14:48
|
|
|
^^usczelke ci wydmuchało pewnie... |
|
|
|
 |
kazio-n
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Kazimierz
Wiek: 38 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 170 Skąd: Bogatynia
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 16:32
|
|
|
Sprawdź czy podczas pracy silnika w zbiorniczku wyrównawczym nie bulgocze lub ewentualnie nie ma bąbelków powietrza. Zobacz na "bagnecie" czy nie przybywa oleju powyżej stanu. Niemniej ten objaw to faktycznie uszczelka. |
|
 |
grzes7411
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 21:15
|
|
|
jesli chodzi o bulgotanie w zbiorniczku to nie zwracalem na to uwagi a z tym olejem to sprawdze rano i na wieczor napisze jak wyglada sytuacja!!!wiem jeszcze ze jak czukiereczekuszczelke to w okolicach wlewu oleju zauwazalny jest bialy osad czy to faktyczny objaw? |
_________________ witam zapraszam wszystkich fiestowiczow na forum mam nadzieje ze razem pomozemy sobie nawzajem:) |
|
|
|
 |
kazio-n
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Kazimierz
Wiek: 38 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 170 Skąd: Bogatynia
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 21:39
|
|
|
Tzw. masło, majonez. To jest też spowodowane marnej jakości olejem i jazdą na krótkich odcinkach lub też niedogrzaniem silnika. |
|
 |
grzes7411
|
Wysłany: 9 Lis 2009, 08:10
|
|
|
jesli chodzi o olej to raczej nie jest marnej jakosci bo leje platinium 15w/40 i to jest raczej dobry olej a z tymi odcinkami to racja ze duzych nie robie z pracy do pracy tj 30km/dobe:(jak jeszcze sprawdzic uszczelke?????????? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.