|
[MK3] Spalony wentylator |
Autor |
Wiadomość |
marian

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: mariusz
Wiek: 43 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 183 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 27 Wrz 2009, 22:28 [MK3] Spalony wentylator
|
|
|
Tu chyba lepiej to pasuje niż w mechanice.Właśnie się wczoraj dowiedziałem czemu nie działa u mnie wentylator chłodnicy: BO JEST SPALONY
od początku jak mam to auto ze 3 lata to może raz widziałem czy słyszałem raczej że chodzi wentylator,ale wyczytałem na naszym forum że te fiestki tak mają no i było by ok gdyby nie moja wrodzona ciekawośc i pociąg do kombinowania.Od czasu do czasu od tak sobie nim zakręciłem i zdziwiło mnie to że ciężko się kręci,lecz tłumaczyłem to sobie tym że może jak stoi to się zastał czy jakoś tak.W sobote się nudziłem i grzebałem pod maską i wniknąłem w tenże wentylator i nie dało się wogóle zakręcić,wyjąłem go i sprawdziłem czy da się rozebrać no i niby się nie dało ale jak ktoś się uprze...co się okazało szczotkotrzymacz był stopiony :yyy: ciekawe czemu się spalił,czy najpierw nie powinien bezpiecznik się spalić?na razie będe jeździł bez bo i tak zima idzie,a umnie i tak wskaźnik temp.więcej niż na O nie wchodzi bardzo dziwne
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
|
_________________ nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 28 Wrz 2009, 08:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Maki

Model: Inne auto
Silnik: Inny
|
Wysłany: 29 Wrz 2009, 19:41
|
|
|
Najprościej sprawdź tak że pod kable wentylatora podłącz jakąś żarówkę na 12V i zmostkuj wtyczkę od bimetalu w termostacie. Jak się zaświeci to tylko kupić jakiś używany wentylator. Załącz oczywiście zapłon. |
_________________ Skoda Fabia Combi 1,4L 50kW |
|
|
|
 |
marian

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: mariusz
Wiek: 43 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 183 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 30 Wrz 2009, 00:13
|
|
|
dzięki Maki jak sprawdzić to wiem,i nawet go kiedyś sprawdzałem z ciekawości,wtedy działał więc nie wiem co się mogło stać narazie będe jeżdził bez,ale powalcze jeszcze z termostatem od obiegu cieczy bo misię wydaje że jest cały czas otwarty i dlatego się nie grzał bo jak wspomniałem wcześniej wskaźnik tylko do O dochodzi no moż nieraz w porywach do R |
_________________ nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|