[MK3] Wymiana wieszaków tłumika środkowego i końcowego |
Autor |
Wiadomość |
FreeHack [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 18:35 [MK3] Wymiana wieszaków tłumika środkowego i końcowego
|
|
|
Witam!
W związku z wymianą kompletu tłumików (środkowego i końcowego) chciałbym również przy okazji wymienić gumowe wieszaki. W związku z tym mam pytanie. W jaki sposób zdjąć wieszaki z mocowań na podwoziu i jak nowe egzemplarze na nie nałożyć? Pytam, ponieważ dotychczas wymieniałem tylko same tłumiki - odginałem zaczep przy tłumiku, wsuwałem go w "ucho" wieszaka i zaginałem ponownie. Operacja ta w przypadku zaczepów przyspawanych do podwozia jest raczej niemożliwa, ponieważ są one zdecydowanie grubsze i do giętkich nie należą. Proszę uprzejmie o pomoc i z góry dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam,
FreeHack |
|
|
|
 |
szogoon

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Przemek
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 19:09
|
|
|
musisz wysunąć wieszak - nic trudnego, trzeba trochę się poszarpać ale da radę
no i koniecznie obejmy wymień
--edit--
i jeszcze jedno: nie ma środkowego tłumika |
|
|
|
 |
Blackknight88

Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: Inny
Imię: Karol
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 21:25
|
|
|
szogoon napisał/a: |
i jeszcze jedno: nie ma środkowego tłumika |
jak to nie ma ?
Przecież ja mam katalizator zaraz za kolektorem, potem środkowy tłumik no i końcowy, więc jest |
|
|
|
 |
FreeHack [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 22:08
|
|
|
szogoon, dziękuję za odpowiedź. Zatem będziemy szarpać;) Tłumik zwany "środkowym" owszem, istnieje. Obejmy naturalnie wymienię;) Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.