|
[MK3] Czy mozna zrobic swap z 1.1i na 1.8D ? |
Autor |
Wiadomość |
koli [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 01:17 [MK3] Czy mozna zrobic swap z 1.1i na 1.8D ?
|
|
|
Witam. Pytanie jak w temacie. Silnik mi bierze ponad 2 litry oleju na 1000 i jakies 10 litrow paliwka w miescie wiec pomyslalem i dieselku
Czy i jakim kosztem daloby sie zrobic takiego swapa? diesel nie ma kompa wiec moze po i lubię chleb ze smalcem go poszloby plug and play????? Macie jakies doswiadczenia? |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 21 Wrz 2009, 08:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
megabajt
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: FX
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 08:34
|
|
|
Po pierwsze inna instalacja elektryczna a więc nie tylko kabelki a głównie inne przekaźniki w stosunku do benzynki.Fiesta to nie VW że wsio się odłącza, na psi urok wszystko jest ze sobą połączone i wtyczki występują jedynie w komorze silnika.Pucha z przekaźnikami nie ma wtyczek rozluźniających np światła tylne od puchy MASAKRA.Rwałem wiązkę z diesla i było sporo z tym zabawy.Dalej idąc inne wahacze to raz, inne sprężyny to dwa, nie wiem czy inne amortyzatory, inne poduszki pod silnik, inny licznik, inne czujniki, inny wiatrak chłodnicy, inny zbiornik paliwa, inne przewody doprowadzające paliwo.
Będziesz musiał rozłożyć Diesla i Benzynę do cna i złożyć tą BenzDis od podstaw, jak byś budował nowy samochód, wsio łącznie z dywanikami, plasticzkami, fotelikami.
Powiem Ci że jak dla amatora to w od cholery pracy.Czy masz w okolicy prace co byś zarobił przez ten czas co będziesz ćwiczył przekładki, na gotowego diesla?Jeżeli jest to daj sobie pokój z takimi zabawami, bo zajmie Ci to w pojedynkę, rozkminiając z miesiąc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ivanek
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 08:40
|
|
|
Taniej chyba wyjdzie kupić 1.8D |
|
|
|
 |
mechcom

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Łukasz
Wiek: 33 Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 397 Skąd: Wolsztyn (PWL)
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 09:07
|
|
|
nie opłaca sie swapowac z diesla na beznzyne i odwrotnie
to lepiej zeswapuj p&p na 1.3 tam wszystko bedzie psowac |
_________________ Kupiłem Forda i śmieje mi sie morda
Moja Fiestka Zapraszam http://www.fiestaklubpols...p=416613#416613
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|