[MK3] tylne światła a zapłon |
Autor |
Wiadomość |
sledzio

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Michał
Wiek: 36 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 106 Skąd: Aleks.Łódzki
|
Wysłany: 19 Wrz 2009, 17:36 [MK3] tylne światła a zapłon
|
|
|
Czy w fieście mk3 od nowości jest tak, że po przekręceniu stacyjki na "zapłon" (tj. zapalają się kontrolki) automatycznie włączają się światła z tyłu (zwykłe, nie stop) ?
Wydaje mi się, że nie powinno tak być ( w końcu to niepotrzebny odbiornik energii), jednak chce się upewnić, jeżeli rzeczywiście mam coś źle podłączonego to czeka mnie rozebranie przełączników |
|
|
|
 |
polo1976

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 19 Wrz 2009, 18:23
|
|
|
Masz coś skopane. Po włączeniu zapłonu jeżeli nie masz włączonego żadnego odbiornika (światła , nadmuch itp) nic samo nie powinno się zapalić ani uruchomić (poza radiem jeżeli masz podłączone pod stacyjkę). |
_________________ Zanim zrobisz - popytaj, zanim popytasz - poszukaj i pomyśl!!! |
|
|
|
 |
sledzio

|
Wysłany: 19 Wrz 2009, 18:40
|
|
|
hmm nadmuch mam na 1 ustawiony,ale z tego co pamietam to na wyłączonym też światła się palą. |
_________________ Jeżeli chcesz tanio i nowocześnie urządzić łazienkę lub kuchnie to polecam ten sklep. Mają świetną armaturę. |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
|
|
|
 |
marian

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Imię: mariusz
Wiek: 43 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 183 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 19 Wrz 2009, 21:53
|
|
|
a na pewno są wyłączone światła,może masz pozycyjne włączone |
_________________ nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem |
|
|
|
 |
sledzio

|
Wysłany: 19 Wrz 2009, 23:57
|
|
|
bidżej napisał/a: | a zapalają się tylko tylne? |
tylko i wyłącznie.
marian napisał/a: | a na pewno są wyłączone światła,może masz pozycyjne włączone |
bez przesady czyli rzeczywiście mam coś nie tak, co nie dziwi bo auto ogólnie ma dziwne wyprowadzenia przewodów, przy montowaniu radia zauważyłem że we wnęce mam też wyprowadzone (dodatkowe!!!) kable od stopu i lewego migacza |
_________________ Jeżeli chcesz tanio i nowocześnie urządzić łazienkę lub kuchnie to polecam ten sklep. Mają świetną armaturę. |
|
|
|
 |
scowl

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: R
|
Wysłany: 28 Wrz 2009, 22:40
|
|
|
sprawdź czy nie masz włożonych złych żarówek, powinny być 2 ogniwowe, wkładając 1 ogniwowe robisz małe spięcie, oczywiście mowa o tylnych, może Ci się uszkodzić zespolony |
_________________ 6k01rs |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.