| [MK3] Problem z częścią związaną z obrotami - 1.1 | 

| Autor | Wiadomość | 

| scorpion1979   
 Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.1i/50KM
 Imię: maciej

| 

|  Wysłany: 15 Wrz 2009,  19:40   [MK3] Problem z częścią związaną z obrotami - 1.1 | 
 |  
               | 
 |  
               | witam serdecznie, opisze problem jaki mi sie pojawil we fiescie 1,1 ,
 a wiec zaczne od poczatku od jakiegoś czasu dziwnie silnik chodzil na niskich obrotach wiec zdjełem filtr powietrza i zobaczyłem ze część nie wiem jak sie nazywa i jakie ma zadania ( takie czerwone kólko z ruchomym języczkiem i kabelkami , chyba jest to część od silnika krokowego, ale nie jestem pewny, zaznaczyłem zoltym kolorem. Po zdjęciu części połączyłem kabelki na nowo polutowałem i zaizolowałem. Założyłem część spowrotem zracając uwage na ten ruchomy języczek który musi być tak założony zeby jak sie z drugiej strony otworzy przepustnice ( dodanie gazu na sucho) ,musi dzwignia przepustnicy od strony silnika krokowego zabierac ten jezyczek. Po założeniu mam następujacy objaw auto po odpaleniu wchodzi na wysokie obroty 4_5 tys.  po czym po chwili schodzi na normalne obroty lub nawet za niskie . I tak za kazdym ponownym uruchomieniu silnika obojetnie czy silnik zimny czy cieply.
 prosze o pomoc
 z góry dzieki

| Kod: |  	  | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów. - trzeci
 | 
 |  
				| _________________ MB
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 15 Wrz 2009,  20:22, w całości zmieniany 2 razy |  | 

|   |  | 

|  | 

| Freeman   Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
 Wersja: C
 Imię: Sławek

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Qniu   
 Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 15 Wrz 2009,  19:44 | 
 |  
               | 
 |  
               | Nie widzę tu żadnego obrazka, ale ta część o której mówisz to Czujnik Położenia Przepustnicy. Zrób reset kompa (opis znajdziesz na forum) i powinno pomóc. Po prostu komputerkowi zmieniły się warunki pracy i świruje. Oczywiście zakładam że wszystko dobrze polutowałeś   |  
				| _________________ Fiesta 1.1/50KM CLX '91 -> Vectra 2.0/115KM CD '94 (dzwon -> kasacja) -> Golf 1.6/101KM GT '96
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| scorpion1979   
 Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: CLX
 Imię: maciej

| 

|  Wysłany: 15 Wrz 2009,  20:23 | 
 |  
               | 
 |  
               | dzieki wszystki wlasnie rozwiazalem problem , odczepilem wtyczke od ccp i wezyk ktory idzie do filtra powietrza, w tym stanie odpalilem auto pochodzil ok. minuty , zgasilem zlozylem wszystko  i teraz odpala normalnie dzieki
 |  
				| _________________ MB
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.