ponczo83
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
Wysłany: 21 Sie 2009, 11:54 [MK4] Pytanie o świece
Mam taki problem jadąc bez klimy wszystko jest cacy, problem pojawia się gdy włączam klimę, autko zaczyna wariować obroty szaleją nawet gdy wyłączę klimę, sprawdziłem świece i stwierdziłem ze prawdopodobnie ma za duże dawki paliwa całe są okopcone przeczyściłem je szczotką drucianą i wszystko jest ładnie dopóki nie włączę klimy (świece Motorcraft maja 2 m-ce) pomóżcie mi co zrobić z tym fantem
Marcinowaty
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
Wysłany: 21 Sie 2009, 18:14
Jak włączysz klimę to wzrastać powinna prędkość obrotowa. Podobnie masz jak włączysz światła? U mnie jak włączę światła to obroty trochę spadają i lekko trzęsie kierownicą.
ponczo83
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
Wysłany: 22 Sie 2009, 09:10
U mnie też tak jest tylko po dłuższym czasie obroty zaczynają wariować czy to przy zwalnianiu czy przyśpieszaniu a świece są bardzo okopcone jak je przeczyszczę wszystko jest ok może coś z kompem już nie wiem