[MK3] Problem z dmuchawą i nagrzewnicą |
Autor |
Wiadomość |
2be [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Sty 2009, 13:02 [MK3] Problem z dmuchawą i nagrzewnicą
|
|
|
Witajcie,
Mam problem z dmuchawą a mianowicie z nawiewem na przednią szybę ponieważ bardzo słabo dmuchawa na szybę, można powiedzieć że w cale na poziomie 3 ... Wiadomo w zimie jest potrzebny nawiew na przednią szybę i chcę to koniecznie zrobić. Prawdopodobnie jakieś liście wleciały... tylko nie wiem od czego zacząć :(
Jak się do tego zabrać?
eDIT:// aha zapomniałem dodać że przy każdym z poziomów 1,2,3 mam dźwięk tak jakby charczał
Drugim problemem jest nagrzewnica. Po jakim czasie u Was zaczyna ciepłe powietrze lecieć?
U mnie po 10min minutach są lekkie oznaki ciepłego powietrza. Czy to wina nagrzewnicy? |
|
|
|
 |
bigkris [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Sty 2009, 09:14
|
|
|
ja mam podobnie, tylko ze w mk2. w ktorym miejscu auta znajduje sie nagrzewnica, bo tak szczerze to nie orientuje sie za bardzo |
|
|
|
 |
Miły

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 8 Sty 2009, 09:57
|
|
|
2be napisał/a: | Witajcie,
Mam problem z dmuchawą a mianowicie z nawiewem na przednią szybę ponieważ bardzo słabo dmuchawa na szybę, można powiedzieć że w cale na poziomie 3 ... Wiadomo w zimie jest potrzebny nawiew na przednią szybę i chcę to koniecznie zrobić. Prawdopodobnie jakieś liście wleciały... tylko nie wiem od czego zacząć :(
Jak się do tego zabrać?
eDIT:// aha zapomniałem dodać że przy każdym z poziomów 1,2,3 mam dźwięk tak jakby charczał
Drugim problemem jest nagrzewnica. Po jakim czasie u Was zaczyna ciepłe powietrze lecieć?
U mnie po 10min minutach są lekkie oznaki ciepłego powietrza. Czy to wina nagrzewnicy? |
co do 1. nie wiem co może być ale u mnie np. 1 nie działa 2 i 3 bez problemu... i też nie wiem co to...
co do 2. ja miałem tak w dieslu i odłączyłem węże i przeczyściłem chłodniczkę nitro... teraz grzeje... po 10 min (gdy u ciebie zaczyna lecieć ciepłe powietrze) to u mnie jest sauna... 3 min i leci ciepłe... |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
2be [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Sty 2009, 15:49 Re: Problem z dmuchawą i nagrzewnicą
|
|
|
2be napisał/a: | Witajcie,
Mam problem z dmuchawą a mianowicie z nawiewem na przednią szybę ponieważ bardzo słabo dmuchawa na szybę, można powiedzieć że w cale na poziomie 3 |
Może źle sprecyzowałem zdanie chodziło mi że w ogóle nie działa i dmuchawa na przednią szybę przy ustawieniu na szybę, lecz na środek i po bokach kabiny tak
Moglibyście napisać po jakim czasie u Was dmucha ciepłym powietrze czyt. nagrzewa?? Pytanie skierowane do mk3'owców |
|
|
|
 |
cradleoffilth
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Fun
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 9 Sty 2009, 11:07
|
|
|
co do drugiego pytania.....
U mnie jest podobnie jak u Ciebie... czekam tylko na male ocieplenie zeby byla dodatnia temperatura ktoregos dnia i jestem umowiony ze znajomym mechanikiem by sciagnac weze od nagrzewnicy i przeplukac ja pod cisnieniem. Podobno czesto pomaga.... Jesli nie pomaga to zostaje albo pogodzenie sie z tym faktem albo wymiana nagrzewnicy. Oczywiscie powyzsza sytuacja gdy przewody doprowadzajace i odprowadzajace do nagrzewnicy plyn chlodniczy maja roznice temperatur. Polecam wpisac w wyszukiwarke slowo nagrzwnica i wszystko mozna znalezc |
|
|
|
 |
karino
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Basic
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 15 Lip 2009, 20:27
|
|
|
Tak na marginesie jak sie dobrac zeby wymontowac wiatrak z nagrzewnicy ??? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.