[MK4] Temat dotyczy 2 spraw |
Autor |
Wiadomość |
hubi_2006

Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Techno
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Hubert
Wiek: 37 Dołączył: 03 Cze 2007 Posty: 1479 Skąd: Kruszwica
|
Wysłany: 16 Maj 2009, 18:48
|
|
|
Jest tak- Fiesta nadal stoi u mechanika. Po wymianie termostatu nadal się grzeje. Wyciek podobno zrobiony. MARIUSZ.B, z tym elektrozaworem mnie rozbroiłeś jeśli faktycznie jest taka możliwość to muszę mu na to jednak bardziej zwrócić uwagę. Elektrozawór jak wiadomo mam zamiennik który ostatnio zaczął odpier...lać numery Teraz kwestia, że jest weekend a ja tego mu już nie przekażę i mam zje..ną sobotę i niedzielę bez auta. |
_________________ Powyższy post nie ma na celu obrazy czytelnika. Wszelka nadinterpretacja jego treści może wynikać z przypadku lub celowego doszukiwania się nieistniejących treści obraźliwych, jak i pogardliwych.
ebesz szkerebe debesz (R) |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16 Maj 2009, 21:28
|
|
|
hubi_2006, Zrób szybki test wywal elktrozawór, szybko się dowiesz czy to jego wina. |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12087 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 17 Maj 2009, 08:20
|
|
|
Dobra pomysła, zdejmij przewody z elektrozaworu i złącz je kawałkiem rurki. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
hubi_2006

|
Wysłany: 20 Maj 2009, 11:53
|
|
|
Nie termostat, nie pompa, nie el.zawór... Wychodzi na to że uszczelka pod głowicą... :( |
_________________ Powyższy post nie ma na celu obrazy czytelnika. Wszelka nadinterpretacja jego treści może wynikać z przypadku lub celowego doszukiwania się nieistniejących treści obraźliwych, jak i pogardliwych.
|
|
|
 |
hubi_2006

|
Wysłany: 20 Maj 2009, 19:07
|
|
|
Dzisiaj mechanik dzwonił do mnie i powiedział właśnie, że trzeba zdjąć głowicę bo to już jedyna możliwość Szybkie przeliczenie kosztów dotychczasowych działań + następne... Szczerze mam to już w dupie... zapłacę bo muszę. Nawet nie miałbym jej jak teraz wyszykować na sell bo się franca grzeje i kto mi weźmie to Trzeba zrobić i tyle. |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20 Maj 2009, 22:09
|
|
|
Zrobiłeś zworę na elektrozaworze bo ja też już chciałem ściągać czapkę. Byłem tak zdesperowany. |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
hubi_2006

|
Wysłany: 20 Maj 2009, 23:09
|
|
|
zawór ominął i to nic nie dało jak mówi... |
|
|
|
 |
hubi_2006

|
Wysłany: 3 Cze 2009, 18:18
|
|
|
Fiesta poskładana, zapłacona, odebrana. Wychodzi na to że problem był związany z uszczelką pod głowicą. Oczywiście nie obyło się bez opóźnień. Najpierw nie było miejsca w warsztacie na BL więc czekała w kolejce. Następnie głowica oddana do splanowania. Opóźnienie o dzień. Na koniec jakby było mało że czekałem tyle to jeszcze nigdzie nie można było dostać uszczelniaczy wałków. Ile kosztowała cała zabawa lepiej nie pisać Na szczęście wypłata w tym tygodniu. Sama robocizna przy zdejmowaniu i zakładaniu czapki to koszt przynajmniej w moim przypadku 350zł. Należy do tego doliczyć splanowanie głowicy 50zł, uszczelki, uszczelniacze (tych i tamtych w 1.25 jest trochę i ceny nie są aż tak małe). Krótko mówiąc fiesta zaliczyła niezły remont... Wiadomo że kasę mógłbym wydać na co innego gdyby nie padła... Np na kit K&N, ale cóż. Temperatura jaką osiągnął silnik po przejechaniu blisko 30km przy prędkości 100-120km/h według wskazań komputera po dojechaniu do domu wynosiła 89*C, a wskazówka nie przechyliła się poza środek. Dodatkowo podczas działań fiesta otrzymała nowy termostat (ciekawostka taka że podczas testu silnika przez mechanika na trasie po wymianie uszczelki pod głowicą wskazówka na chwilę przechyliła się w stronę pola czerwonego, ale zaraz powróciła do pionu, widocznie nowy termostat dopiero się otworzył) Sprawdzona została pompa wody. Wymieniona została uszczelka miski olejowej. Stan oleju został uzupełniony Mobilem 15W40. Dziękuję wszystkim którzy udzielali się w temacie |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 18:42
|
|
|
Cóż... życie płata psikusy. Grunt, że udało się Fiestkę wyleczyć |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|