Zamknięty przez: Żółwik Tuptuś 13 Kwi 2009, 21:37 |
Regulacja wysokości zawieszenia gwintowanego? co i jak? |
Autor |
Wiadomość |
olo

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Fun
Silnik: 1.4 16V/90KM
Imię: Olek
|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 21:58 Regulacja wysokości zawieszenia gwintowanego? co i jak?
|
|
|
Witojcie
Zakupilem ostatnio zawieszke gwintowana do mojej mk 4 i pytanie takie jak to założyc tzn czy regulacje zawieszki robi sie przed zalozeniem czy po zalozeniu na podnosniku czy na lewarku jaka powinna byc roznica pomiedzy wysokosciami z przodu a z tyłu ma ktos ma jakas wiedze dotycząca tych zawieszen mile widziane wszelkie rady i pomysly
pozdrawiam |
_________________ Odśnieżarki
Kosiarki |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
Silnik: Inny
|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 22:43
|
|
|
Dobra - pokazałeś że masz mk4 i będziesz miał gwint i wynikające z tego jaki jesteś fajny .
Zadaj sobie teraz jedno zadżebiście ważne pytanie :
" Po co kupiłem gwint ? "
i jak na nie odpowiesz to będziesz wiedział czy go do auta założyć ( żeby się nei zużywał lepiej go obfotografować i zostawić w pudełku ) , czy go ustawić nisko czy wysoko , czy wyżej z przodu niż z tyłu , itd |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 22:50
|
|
|
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Dobra - pokazałeś że masz mk4 i będziesz miał gwint i wynikające z tego jaki jesteś fajny .
i jak na nie odpowiesz to będziesz wiedział czy go do auta założyć ( żeby się nei zużywał lepiej go obfotografować i zostawić w pudełku ) , czy go ustawić nisko czy wysoko , czy wyżej z przodu niż z tyłu , itd |
ty jestes stara, podła baba jednak ..no daj chłopakowi spokój ..niech załozy i ma ..ja tez mam do MK3 i nie mam de facto auta zeby go do niego załozyc i tarczobebny mam i tez na półeczce sobie gniją
kolego gwint regulujesz na aucie ..dostosowujac do potrzeb i mozliwosci koło -zawieszenie ...do regulacji masz klucze hakowe ..jak niemasz to sobie kup ..albo zaadaptuj klucz do regulacji głowicy ze stacjonarnej wiertarki kolumnowej czy frezarki |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 23:05
|
|
|
LOY napisał/a: | stacjonarnej wiertarki kolumnowej czy frezarki |
musisz takich trudnych wyrazów używać ? przeca oni teraz pół gogli przekopią żeby mi napisać że wiedzą bez gogli co to jest ta frezarka stacjonarno kolumnowa i że u nich w mieście taka na rynku stoi i ją Zygmunt obsługuje ( tzn z czubku stoi ) |
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 23:16
|
|
|
zobaczysz dograsz sie... i poskarza się na ciebie do artura bezfiestowego ...nieuzytku ty |
|
|
|
 |
grzes87
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Grzes
|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 23:32
|
|
|
Żółwik Tuptuś, moze troche zrozumienia i tolerancji, nie kazdy jest taki super swietny i obeznany jak Ty, i chyba po to jest forum zeby wymieniac sie opiniamy i zaciagac porady... |
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 23:43
|
|
|
grzes87, - jak chcesz zrozumienia i tolerancji to se kup misia pluszowego i sie zapisz do Amnesty Internetional .
Jak kolo kupuje " zabawek " do auta za więcej niż 1kpln , a później się pyta co z tym zrobić to albo se jaja robi , albo ma nierówno pod sufitem .
Poza tym opinia jest jak dupa - każdy ma swoją , więc nie ma się czym tutaj wymieniać , a porady to się zasięga zanim się coś kupi . |
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
grzes87
|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 23:46
|
|
|
tego gwinta kupil za mniej niz 500 zeta wiec okazja byla to go ma. wiec co sie dziawisz ? fiesta to nie subaru czy inne sportowe samochody gdzie sie laduje kase w tysiacach...
[ Dodano: Czw Kwi 09, 2009 23:49 ]
gdyby mlodziez miala wiecej pieniedzy na pewno nie ladowala by w fiesty po 4 tysiace srednio za samochod do jezdzenia. (tak glownie jest bo przeceiz mk3 przewazaja) tylko kupolawal by cos co mniej rdzewieje i da wiecej frajdy z jazdy niz marne 50-60 KM |
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 23:52
|
|
|
grzes87,
Zmień dealera |
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
grzes87
|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 23:58
|
|
|
nie musze ;] lubie swoja mk4 i za duzo w nia wladowalem a poza tym nie rdzewieje mi a jak chce posmigac samochodem to biore brata 240 KM i jezdze :1xf: |
|
 |
olo

|
Wysłany: 10 Kwi 2009, 14:41
|
|
|
hmmm widze ze ktos ma zly humor.Kupilem zawieszenie gwintowane za dobra kase fakt ze uzywane ale w stanie niezlym przynajmniej wizualnym a jak techniczy sprawdze jak zaloze jak sie rozpier.... to moja sprawa. Zapytalem tylko jak sie reguluje bo nie każdy musi wiedziec i umieć.
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Dobra - pokazałeś że masz mk4 i będziesz miał gwint i wynikające z tego jaki jesteś fajny .
Wcale nie uwazam ze jestem fany czy cos jak bym chcial pokazac ze jestem fajny to bym se kupil BMW badz Calibre i bym sie wozil z chlopakami po dzielni.
Kupilem bo byla okazja a chce obnizyc a nie wiem ile czy satysfakcjonuje odpowiedz?
Żółwik Tuptuś napisał/a: | musisz takich trudnych wyrazów używać ? przeca oni teraz pół gogli przekopią żeby mi napisać że wiedzą bez gogli co to jest ta frezarka stacjonarno kolumnowa i że u nich w mieście taka na rynku stoi i ją Zygmunt obsługuje ( tzn z czubku stoi ) |
hmmmm....no comment
Ps.dzieki LOY'u powoli zbieram czesci na wizualizacje Twojego projektu |
Kosiarki |
|
|
|
 |
pP

Model: Inne auto
Imię: Paweł
|
Wysłany: 10 Kwi 2009, 15:30
|
|
|
grzes87 napisał/a: | fiesta to nie subaru czy inne sportowe samochody gdzie sie laduje kase w tysiacach... |
Żółwik Tuptuś napisał/a: | musisz takich trudnych wyrazów używać ? przeca oni teraz pół gogli przekopią żeby mi napisać że wiedzą bez gogli co to jest ta frezarka stacjonarno kolumnowa i że u nich w mieście taka na rynku stoi i ją Zygmunt obsługuje ( tzn z czubku stoi ) |
kolego naprawdę troszkę zrozumienia.. nie każdy jak Ty urodził się wszystko wiedzący.. a Forum ma uczuć i pomagać, a jak wchodzi postronna osoba zachęcona na spocie:"znajdziesz tu wiele porad" i przeczyta Twoje posty to nas pożegna.. |
_________________ Ex
BlackRS
BlackST |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

|
Wysłany: 10 Kwi 2009, 16:16
|
|
|
młode chłopacy ...wy sie nie fuczcie na zółwia ..on jest stary,gupi ,brzydki i tata ( reszte obelg wpisze sobie zółw sam) i ogólnie wam zazdrosci tego gwinta ..bo on kiedys dostał w prezencie -jeden amor krzywy ,jeden krótki dwa złamane i gwintownice i zyczenia zeby sobie gwintowane zawieszenie zrychtował w piwnicy ...i dlatego zółw ma do dzis traumy ,budzi sie zlany potem ,ma stany lekowe na widok klaunów i reaguje ogólnym brakiem zrozumienia i współczucia w tematach regulacji gwintów |
|
|
|
 |
grzes87
|
Wysłany: 10 Kwi 2009, 17:52
|
|
|
forum ma pomagac i byc mniejscem zrozumienia a nie w co piatym temacie ktos kogos beszta Bog wiec o co ?! przeceiz kazdy ma prawo do kupowania/zakladania/pakowania w samochod to co chce wiec jak nie masz (ktokolwiek) zamiaru pomoc itp to nie zabieraj glosu (ktokolwiek) a przy najmniej nie obrazaj itp. |
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

|
Wysłany: 10 Kwi 2009, 18:04
|
|
|
grzes87 napisał/a: | forum ma pomagac i byc mniejscem zrozumienia . |
brzmi troche jak wizja raju świadków jehowy ...ale luzzz mnie sie podoba ..ja tu zamieszkam |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

|
Wysłany: 10 Kwi 2009, 18:26
|
|
|
LOY przytul ich do cyca wszystkich bo mię łzy wzruszenia oczy zalały i nie będe widział kogo przytulam .
olo widzisz - jak zajżysz w głąb siebie to odpowiedzi się same pojawiają . Piszesz że chcesz fiestę na glebę rzucić - odpowiedx jak najbardziej wystarczająca .
Sprawa zatem jest prosta . Trzeba założyć gwint i wyregulować go na taką wysokość jaka ci odpowiada .
pP wiem że nie każdy jest wszystkowiedzący i genialny tak jak ja ( mówiąc między nami to jestem najgenialniejszą , nieomylną i najwspanialszą istotą w tym wszechświecie i paru innych ) . A jak ktoś tak genialny jak ja przemawia to należy stać na baczność i słuchać jak hymnu .
Pomoc znajdziesz na Kafeterii . Tutaj znajdziesz rzetelną i zweryfikowaną wiedzę podaną na tacy , ale na zasadach tworzonych przez tych , który ją posiadają .
Nie podoba ci się to - albo zacznij to zmieniać , albo zmykaj .
Jak narazie nei zauważyłem żebyś napisał cokolwiek wtemacie ustawiania gwintu , a jedynie jakieś pierdoły o złym Żółwiu gnębiącym szukające ciepłą i zrozumienia owieczki .
Masz coś do powiedzenia w temacie czy tylko chciałeś zaistnieć ? |
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
pP

Model: Inne auto
Imię: Paweł
|
Wysłany: 10 Kwi 2009, 20:00
|
|
|
Żółwik Tuptuś napisał/a: | pP wiem że nie każdy jest wszystkowiedzący i genialny tak jak ja ( mówiąc między nami to jestem najgenialniejszą , nieomylną i najwspanialszą istotą w tym wszechświecie i paru innych ) . A jak ktoś tak genialny jak ja przemawia to należy stać na baczność i słuchać jak hymnu .
Pomoc znajdziesz na Kafeterii . Tutaj znajdziesz rzetelną i zweryfikowaną wiedzę podaną na tacy , ale na zasadach tworzonych przez tych , który ją posiadają .
Nie podoba ci się to - albo zacznij to zmieniać , albo zmykaj .
Jak narazie nei zauważyłem żebyś napisał cokolwiek wtemacie ustawiania gwintu , a jedynie jakieś pierdoły o złym Żółwiu gnębiącym szukające ciepłą i zrozumienia owieczki .
Masz coś do powiedzenia w temacie czy tylko chciałeś zaistnieć ? |
to jest właśnie twój poziom..
|
_________________ Ex
BlackRS
BlackST |
|
|
|
 |
FiFa
Klubowicz
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Futura
Silnik: 2.0/16V
Imię: Kamil
Wiek: 36 Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 1118 Skąd: Panki/Cze-wa
|
Wysłany: 10 Kwi 2009, 20:24
|
|
|
olo, Gwint regulujesz jak juz go bedziesz mial załozonego na aucie, najwzaniejsze aby strona prawo-lewo byla skrecona rowno przod tyl to juz tylko Twoja inwencja tworcza, wiadomo auto ustawiasz na takim poziomie aby Ci pasowała wysokosc i pamietaj aby dobrze skontrowac te "sruby" aby potem podczas jazdy sie nie otrkeciły i sie samo wyregulowały .... Jak co to wal na pw bo tutaj CI chyba zabardzo nie pomogli |
_________________ Tuning to choroba, szukam lekarza...
Fiesta 1.1 -> Futura 1.6 16v ->Futura 1.8 16v (130KM) -> Futura RS 2.0 16v (N7a-150KM) ->Futura RS 2.3 16v (165KM) ->aktualnie RSTurbo 2.0 16v prace trwają... |
|
|
|
 |
olo

|
Wysłany: 11 Kwi 2009, 00:23
|
|
|
Juz wiem dlaczego tak tanio wyrwalem tego gwinta
zerknijcie na to zdjecie czy z tym peknieciem da sie cos zrobic??? czy smietnik??
 |
Kosiarki |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 11 Kwi 2009, 03:23
|
|
|
olo napisał/a: | da sie cos zrobic??? | Obspawć? Poza tym to nie wygląda jak pęknięcie, ale jak specjalne przecięcie... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
|