|
[MK3] dlawienie |
Autor |
Wiadomość |
buuterfly [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Kwi 2009, 13:53 [MK3] dlawienie
|
|
|
witam serdecznie i proszę o pomoc po raz kolejny . posiadam fieste 91r z motorem 1.1 gaznik etylina . wydawalo by sie ze wszystko jest ok odpala bez wiekszych problemow wolne obroty w normie zywo reaguje na gaz ale w czasie jazdy np. jade na pierwszym biegu wbijam dwujke dodaje gazu to ja przez chwilke dlawi tak jak by miala zgasnac a pozniej juz jest ok sprawa sie pojawia na kazdym biegu. czy to moze byc wina sady lambda ? |
|
|
|
 |
STIFF [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Kwi 2009, 15:45
|
|
|
mam coś podobnego, tez nie mam pojecia co to moze byc |
|
|
|
 |
kllimek
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 8 Kwi 2009, 18:38
|
|
|
A może świece?? |
_________________  |
|
|
|
 |
Maki

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 8 Kwi 2009, 19:09
|
|
|
Sprawdź filtr paliwa, pewnie jest do wymiany. |
_________________ Skoda Fabia Combi 1,4L 50kW |
|
|
|
 |
dzecky [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Kwi 2009, 21:29
|
|
|
"mam tak samo jak ty":) Tyle ze na gazie i na benzynie(czyli jeden problem wiecej). Ja wymienilem filtr paliwa(wiec to nie jego wina), mam nowe świece i przewody(motorcraft i champion), wlalem środek do przeczyszczania wtrysków i nadal bez zmian... I tak dochodze powoli do wniosku ze chyba silnik jest na kibel, choc wyciekow nie ma, chodzi rowno, ma baaaaardzo duzo mocy jak na 1100 i nie bierze oleju.... Moze wlasnie to dlawienie to jest pierwsza objawa smierci w tym silniku????
[ Dodano: Pią Kwi 10, 2009 20:40 ]
ale juz usterka usunieta u mnie... Poczytałem troche na forum o resecie kompa... i dzisiaj go dokonalem według pierwsze postu w danym temacie... Wszystko juz jest w normie czyli na benzynce chodzi super bez zazdnych zmulen. Na gazie tez idealnie. Ciekawe jak spalanie wyjdzie ale to jutro sie dowiem(robie jutro trase 360km). |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|