[MK4] Pali ale nie chce ruszyc... |
Autor |
Wiadomość |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 23 Mar 2009, 10:57
|
|
|
|
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
dzecky [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 00:06
|
|
|
identyczny problem miale ale w nissanie praire. stał jakies dwa miesiące nie ruszany z miejsca.i nie odpalany.... odpalił od kopa ale nie ruszył. dopiero jak innym autem kumpel mnie holował...: on gaz do dechy(az gume palilo) i ja tez na biegu.jak nagle puscily hamulce to prawie po samochodach by bylo(bo linka az 1,5metra dlugosci;) ) takze nie warto zaciagac reczny na dlugi okres postoju auta |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 00:13
|
|
|
ale massur radzi: "parkuj na ręcznym, bo mi się to nie przytrafiło"... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
massur
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 00:29
|
|
|
tego też nie napisałem... |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 00:50
|
|
|
massur napisał/a: | jeszcze akcja z zamarzniętą linką czy przymarzniętymi szczękami nie zdarzyła... |
|
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 00:50
|
|
|
massur napisał/a: | Z tym zamarzaniem to trochę przesada, ręczny zaciągam odruchowo -zawsze i ani mi ani znajomym nigdy się jeszcze akcja z zamarzniętą linką czy przymarzniętymi szczękami nie zdarzyła... |
massur napisał/a: | Profilaktyka jak najbardziej OK, nie raz myślałem wsiadając po dłuższym postoju w zimie czy czasem nie będzie niespodzianki i lepiej by było bez ręcznego zostawić ale nigdy nie było problemu, może jakąś sondę zróbmy dowiemy się jak często taka sytuacja faktycznie może ma miejsce... |
massur napisał/a: | napisałem tylko, że nie zetknąłem się z danym problemem... |
|
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 09:52
|
|
|
Panowie, takie zablokowanie hamulca jest możliwe i na przednim kole i jak ktoś ma słabe klocki i słabe tarcze (co jest modne) to w kilka tygodni postoju jedno do drugiego się skleja dość silnie, na rdzę że tak powiem. Tak więc po takim czymś kontrola wszystkich 4 kół zalecana. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.