[MK3] kontrolka poduszki |
Autor |
Wiadomość |
cinek [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Mar 2009, 22:37
|
|
|
więc co w końcu było z tą poduchą tj z kontrolka i obwodem w mk3 ?? bo mi właśnie takie coś zaczęło się dziać... heelp |
|
|
|
 |
brusik [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Mar 2009, 20:16
|
|
|
Ja też mam M3 poj.1,3 rok 94 i zaczeła migać kontrolka ARB regularnie w odstępach około 5 sekund,lecz raz jak odpalę aut miga a innym razem nie co może być przyczyną. Może ktoś mondry poradzi,bo po przeczytaniu tych porad, jak wcześniej głupi byłem tak pozostałem! |
|
|
|
 |
cinek [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Mar 2009, 20:52
|
|
|
oto chodzi ze u mnie też tak jest raz mruga a raz nie wiec może ktoś coś poradzić?? a ja jutro jadę do mojego mechanika i zaraz jutro napisze co było nie tak a ja mam fiestę mk3 z 1994 |
|
|
|
 |
eleo [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 00:57 kontrolka poduszki i pasów
|
|
|
Jakiś czas nie otwierałam tej strony, ale cały czas jeżdżę z tą migającą kontrolką. Oczywiście, że mnie wkurza, ale nie mam czasu siedzieć u elektryka. Na razie nic się nie dzieje. Podejrzewam, że tak jak ktoś wcześniej powiedział - w razie czego (a kysz!) - nie zadziała poduszka. Pasy działają, więc trzeba będzie wywalać głową szybę. A ponieważ jest strzasznie zarysowana ... . Sory. głupie żarty. Pociesza mnie fakt, że u mojej kumpeli w Corsie standardowo nie ma poduszki a są pasy. Może tak dotrwam do niedługiego czasu, kiedy to pojade do elektryka, który cos poradzi. |
|
|
|
 |
brusik [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 11:32
|
|
|
Narazie nie mam czsu się z tym bawić moi jest zimno i szybko robi się ciemno a warunki mam polowe, pod blokiem,jak sleo pisał będę jeździł z tym defektem do ocieplenia
[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 16:36 ]
Myślą że lepiej odłączyć poduszke na kostce,jak by miała wystrzelić w nieodpowiednim momencie i dojść do wypadku to lepiej niech nie działa,a jak będziecie wiedzieli jak, lub kase na mechanik to wtedy usunąć przyczyne.
[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 16:42 ]
Żeby wyłączyć podsuszke trzeba odkręcić osłone pod kierownicą śrubokrętem torks i rozłączyć na ksztce. |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 17:15
|
|
|
brusik napisał/a: | jak sleo pisał |
kolego, na forum są też kobitki
Kod: | eleo
(...)
Imię: eleonora
|
brusik napisał/a: | Myślą że lepiej odłączyć poduszke na kostce |
wcale bym się nie zdziwił, jakby ruszenie kostki wystarczyło do "naprawienia" poduchy |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
cinek [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 19:42
|
|
|
ANDRZEJ powiedział ze to taśma poduszki powietrznej i na niej traci styk i maga kodem awarii obwodu kierowcy... a innym razem nie miga wcale powie mi ktoś ile ta ta cała taśma może kosztować ?? pozdrawiam i z góry dzięki |
|
|
|
 |
brusik [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 20:31
|
|
|
po psełdotrudno się zorientować kto jest kto,po przeczytaniu aż mnie zatkało że tak piękne imie Eleonora skracasz
[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 21:12 ]
Cinek z tą taśmą dobry pomysł ale, ja najpierw dał bym elektrykowi taśmę żeby sprawdził czy dobra czy nie, a później myślał czy kupić lub szukać innej przyczyny,na pewno elektryk weźmie mniej niż nowa taśma a bez poduszki można jeździć, chyba że jesteś przywiązany do niej to w zastępstwie weź (jaśka) |
|
|
|
 |
cinek [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 21:27
|
|
|
ha ha ha dzwoniłem do znajomego on jest właścicielem szrotu i powiedział mi ze używana taśma u niego kosztuje 45 złotych to znów nie są takie miliardy a mam z nim dobry układ wiec mechanik sprawdzi jak nie będzie działać to mu oddam chyba napisze po naprawie jakie były tego efekty |
|
|
|
 |
brusik [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 21:42
|
|
|
Eleonorko jak znasz złotą rączkę to odłączy poduszkę w 10-ć minut, wystarczy odkręcić osłonę pod kierownicą tam idzie przewód do dużego kółka pod samą kierownicą wystarczy od tego koła wyjąć tyczkę. Bo to że się nic nie dzieje to na ,łud szczęścia bym nie liczył bo jeżdżę po autostradzie 130-140 i nie chciał bym żeby w tym momencie strzeliła poduszka.
[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 21:58 ]
Każdy sposób jest dobry jak prowadzi do celu.Miałem problem z kierunkami cała prawa strona nie działała,też 60-ąt zł. nie majątek za wyłącznik zespolony ale w 20 minut przeczyściłem i hula. |
|
|
|
 |
mario83
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 7 Mar 2009, 17:01
|
|
|
pawel2062 napisał/a: | Ja tak miałem z ABS kontrolka cały czas świeciła...
Zdjąłem licznik i wywaliłem żarówkę...
Polecam! |
Też tak miałem. Poszedł wtedy czujnik ABS. wyprawa do Jasienicy k. Bielska i używke założyłem problem minął.ale ten pomysł naprawde jest the best a może poprostu kostka koło czujnika za nadkolem nie miała styku bo zabrudzona była... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.