Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[MK4] mk4 ze zderzakami od mk5 SPORT
Autor Wiadomość
FZX
[Usunięty]

Wysłany: 17 Lut 2009, 09:27   

:brawo: bardzo mi sie podoba ale tak jak piszą koledzy brakuje gleby, osoboscie doradzał bym skierowac sie w strone projektu LOYa ... a przy okazji :brawo: LOY za szybki i smaczny projekcik. ( mam małe pytanko czy progi z MK4 pasuja do MK3)

Gilgamesz 

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Family
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Daniel
Wysłany: 17 Lut 2009, 11:00   

Loy to powienien u Pininfariny robic <oki> Projekt świetny a i zazdroszcze tych zderzaczków.... :(

rafal__lodz 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Wysłany: 17 Lut 2009, 12:20   

Oprócz pomysłu LOY'a myślę że ciekawie komponowałby się zestaw Morette taki jak ma kaczoro u siebie. Wada - koszt i dostępność... ale może warto pozbierać, w końcu zderzaki od sporta do tanich nie nalezą :P

essien
[Usunięty]

Wysłany: 17 Lut 2009, 12:28   

nie wiedziałem, że mk4 może być ładne :brawo:

olo 

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Fun
Silnik: 1.4 16V/90KM
Imię: Olek
Wysłany: 17 Lut 2009, 22:04   

LOY napisał/a:
dobra sugestia ...to polecimy na szybko dalej ..słupki czarne do lusterek (czarny połysk wszystko ) ..klamki ukrywamy w lakierze ..progi od sporta i charakterne, ciezkie 15 calowe schmidty i satysfakcjonująca gleba

powiem tak co do tuningu VT to wyglada to idealnie naprawde jestem pod wrazeniem ale progi od sporta to raczej malo dostępna rzecz i nie spodziewam sie ze kiedys je ujrze :P dwa kolor czarny wyglada niezle naprawde rasowo :) gleba będzie jak troche funduszy sie znajdzie narazie są inne wydatki. Co do alusów to jak mnie pamięc nie myli cena takiego zestawiku ( nowego ) to kolo 1200 ojro :P to prawie wartość mojego forda :P a używek jeszcze nie widzialem :P może ktos posiada :P

Kolejna rzecz to chyba szkoda tych felg na nasze drogi nie wiem jak u was ale u mnie na pomorzu to drogi są tragiczne :/ a dojaz do domu kwalifikuje sie pod samochód terenowy :> Ale pomysl elegancki bardzo mi sie podoba wydaje mi sie będe powolutko go wdrazal

Pytanie jedno czy przemalowywać angelsy ?? czy kupicz czarna edycje ?
Gril od forda czy wstawić mazdy bez tego bdziewiastego chromu?
Myslicie że poszerzenia od xr2i będa pasować??

kaczoro 

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Bartosz
Wysłany: 18 Lut 2009, 16:38   

Jak ja malowałem moje standardowe reflektory na 'smoked' to używałem zwykłego lakieru akrylowego...oczywiście najpierw papierem ściernym zmatowiłem powierzchnię :-P

Zderzaczki eleganckie...teraz jednak progi i halogeny to sprawa priorytetowa old

LOY, ten VT jest genialny :ok:

chudy
[Usunięty]

Wysłany: 19 Lut 2009, 00:12   

rafal__lodz napisał/a:
Oprócz pomysłu LOY'a myślę że ciekawie komponowałby się zestaw Morette taki jak ma kaczoro u siebie. Wada - koszt i dostępność... ale może warto pozbierać, w końcu zderzaki od sporta do tanich nie nalezą :P

no lampki fajne tez mi sie podobaja, sam mam takie :D tyle ze jeszcze sa czarne i troche kiszkowato wygladaja niestety kupilem same lampy bez grilla i musiala byc rzezba z oryginalnego :D co do vt loya to powiem ze za...szcze ale na razie u mnie szykuja sie zmiany techniczne stylistyczne musza poczekac, tak przy okazji ile dales za ten bumper jesli wolno spytac ?? fajnie wyglada chociaz ta dokladka tez mi przypadla do gustu :P
[url=http://img24.imagesh....th.jpg]Obrazek
Powodzenia w dalszych pracach ...

Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wysłany: 20 Lut 2009, 17:43   

olo, moim zdaniem: w zderzakach powinieneś był zostawić czarny pasek, zamiast malować go w kolor (ale to moje zdanie), ogólnie wyszło świetnie, lampy przednie wal na czarno, gril też, tak jak i słupki... Lusterka zostaw jak są...
essien napisał/a:
nie wiedziałem, że mk4 może być ładne
Bo nie może, może być tylko mniej brzydkie, ale to wina tych smutnych lamp przednich i tu już nikt nic nie poradzi... :yes:
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

olo 

Wysłany: 20 Lut 2009, 21:37   

hmmm a myslalem wlasnie ze zamalowywac te czarne nakladki poniewaz mam tez listwy polakierowane z boku a ich nie chcialem zdejmowac bo co chwila ktos przylomoci mi w w drzwi albo sam sie zapomne i przyladuje gdzies w sciane czy cos :P koncept zrobie jak bedzie chwila czasu ale chyba kupie nowe lampy i nielakierowany grill albo grill od mazdy 121 poprzerabiam no i czekam jeszcze na dokladki z xr2i na progi zobaczymy jak to wyjdzie :P

LOY 
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wysłany: 21 Lut 2009, 02:11   

parzych wydziwia ..zderzak jest ok ..lamp nie kupuj bo i po co ..rozklej te comasz i pomaluj ..banalnie prosta sprawa ..ot cierpliwosc dokładnosc i pare godzin czasu ...grilla tez nie kupuj nowego ..chyba nie masz kasy na wywalanie ...pomaluj ten co masz . a co do progów to kup cos podobnego ..byle nie było zbyt rzezbione n.p :http://allegro.pl/item551...per_okazja.html
czy
http://allegro.pl/item551...daz_okazja.html
tylko nie kup tego potworka ..mimo ze dedykowany do fiesty 4
http://allegro.pl/item548...per_nowosc.html

olo 

Wysłany: 21 Lut 2009, 16:46   

LOY'u chcialem kupić lampy dlatego ze w przypadku porazki ( np brak zamierzonego efektu badz efekt lipny ) wroce do poprzedniej konfiguracji a lampy postaram się zwrocic. Moze uda mi sie z klientem dogadac. a gril nowy nielakierowany w kolorze czarny mat ze znaczkiem kosztuje kolo 50 zł to chyba znacznie taniej wyjdzie mnie jak np przelakierowanie mojego na czarno i spowrotem pozniej na rdzawy a lakier ten jest paskudnie drogi ( pełna perła ). A progi zamówilem od tajmusa xr2i i czekam na przesylke najwyzej bede mial do sprzedania. A moze ktos montowal na formum z xr2i do mk 4 chetnie bym podejrzal :P i moze jakas rade przyjol.

czym pomalowac ten grill i lampy???
i mat czy połysk?

Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wysłany: 21 Lut 2009, 16:50   

olo napisał/a:
mat czy połysk?
Kup spraj mat i połysk i eksperymentuj :yes: jak nie podejdzie mat, to dasz połysk :ok:
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

olo 

Wysłany: 21 Lut 2009, 16:53   

w sumie masz racje majątku nie zaplace :P

rafal__lodz 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Wysłany: 21 Lut 2009, 17:10   

http://www.allegro.pl/ite...ingi_black.html masz w macie i moim skromnym zdaniem też bym tak prysnął :)

dida 

Wersja: L
Silnik: 1.3/58KM
Imię: dawid
Wysłany: 6 Mar 2009, 19:55   

świetny projekt..ale w zderzaku musi być jakaś czarna linia bo wygląda jak by mu czegoś brakowało!całokształt ŚWIETNY :yes: :yes: :yes:

olo 

Wysłany: 24 Mar 2009, 15:28   

Powracam do tematu zakupilem juz nowy grill czarny mat spraj no i siatke w miejsce atrapy zderzaka ktorej nota bene nie idzie dostac :/ oryginalnej :) jutro będe kombinowal bo dzisiaj autko stoi u mechanika :) Na slupki narazie kupilem folie ( taka jakas do slupków zeby zobaczyc jaki efekt bedzie koncowy :) Jutro sie pochwale jak to wszystko wyglada jeżeli uda mi sie oczywiscie to poskladac :)

Odpowiedz do tematu