[MK3] poduszki silnika i skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
essien [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lut 2009, 17:30 [MK3] poduszki silnika i skrzyni
|
|
|
zamierzam zmienić poduszki silnika. Ile dokładnie ich jest, jak to jest z poduchami skrzyni? Mógłby ktoś naświetlić mi nieco temat? |
|
|
|
 |
kandyk [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lut 2009, 17:42
|
|
|
essien, Gdybyś zajrzał do opcji "szukaj"...? |
|
|
|
 |
essien [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lut 2009, 18:00
|
|
|
kandyk, sam byś sprawdził przed napisaniem czy jest coś o poduchach...
Chce sie dowiedzieć ile ich jest? Czy są jakieś powiązania z poduchami skrzyni. Jakie nowe kupić? |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 10 Lut 2009, 21:47
|
|
|
jest jedna poduszka z przodu silnika (czyli przy prawym nadkolu auta) i dwie pod skrzynią, na sankach. jak znajdziesz gdzieś sensowną przednią to daj znać, jakiś czas temu szukałem i były same używki - a zamieniać siekierkę na kijek mi się nie uśmiecha |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
Marek

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 2.0/16V
Imię: Marek
|
Wysłany: 10 Lut 2009, 21:55
|
|
|
1 od silnika i 2 od skrzyni, wymiana banalna. Do wymiany nie potrzebujesz kanału choć było by wygodniej, zaopatrz się w klucze 19, 18, 17, 15 mm(nasadowe i płaskie/oczkowe) . Podstawiasz coś pod skrzynie, odkręcasz sanki spod skrzyni, poduszki od sanek i wyciągasz to Później tylko odkręcić poduszki od skrzyni i poskładać w odwrotnej kolejności
Co do poduchy głównej silnika to jeszcze prościej, podpierasz silnik za miskę, odkręcasz śrubę na klucz 15 (dojście raczej tylko płaskim) przy kielichu, następnie od wewnętrznej strony nadkola 17 albo 19 (nasad) i przy kielichu u góry 17stke (nasad). Składasz w odwrotnej kolejności Zajmuję to jakieś 1.5h bez specjalnego śpieszenia się |
|
 |
stafcio

Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 10 Lut 2009, 22:05
|
|
|
kup porządne, na przykład febi. najlepsze są forda oczywiscie. |
_________________ stafciogarage@gmail.com |
|
|
|
 |
essien [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lut 2009, 01:53
|
|
|
czyli jest jedna poducha silnika i 2 skrzyni> glownie o to mi chodzi. podajcie jakies linki do sklepow z czesciami jesli mozecie |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.