Wysłany: 9 Sty 2009, 12:00 [MK4] Stuki w lewym kole przy ostrym mrozie
Witam
Od kiedy zaczęły się siarczyste mrozy, zauważyłem a raczej usłyszałem głośne stukanie w przednim zawieszeniu. Siedząc za kierownicą mam wrażenie że dochodzą one z lewego koła. Sytuacja jest o tyle dziwna, że owe stukanie występuje tylko przy bardzo niskich temperatuyrach (od ok -5 w dół). Przy temperaturach w granicy 0 stopni i dodatnich pukania nie słychać. Dziwne jest również to, że stukanie ustępuje gdy przejadę kilka kilometrów tak jakby po rozgrzaniu silnika i innych podzespołów) Pukanie występuje przy przejeździe po nierównościach i ostrym hamowaniu. Czy któs z forumowiczów miał kiedyś podobną usterkę w swoim pojeździe. Proszę o wskazówki, gdzie może występować problem. Dodam że autko którym jeżdżę to fiesta MK4 z 95 roku.
Z góry wielkie dzięki.
Rafal1504 [Usunięty]
Wysłany: 10 Sty 2009, 13:07
może amortyzator zamarza
[ Dodano: Sob Sty 10, 2009 12:09 ]
u kumpla w innym aucie, zamarzły to wogóle nie było amortyzacji.