|
[MK3] wycena montażu alarmu i centralnego zamka |
Autor |
Wiadomość |
emfau [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 15:02 [MK3] wycena montażu alarmu i centralnego zamka
|
|
|
Witam serdecznie,
Jakiś miesiąc temu ktoś bardzo życzliwie urwał tylnią wycieraczkę w moim samochodzie, no ale cóż - jakoś się z tym pogodziłem. Miarka przebrała się jednak wczoraj - gdy wychodząc do auta zorientowałem się, że nie ma ono tablic rejestracyjnych. Sprawę oczywiście zgłosiłem na policji, czekam już na nowe blachy, ale nie o tym miałem pisać...
Po tym incydencie postanowiłem w mojej Fieście zamontować alarm oraz jeśli cena nie byłaby zbyt przytłaczająca także centralny zamek.
Patrząc jednak na sprawę realnie - elektryk jak i mechanik ze mnie żaden, tak też postanowiłem zorientować się ile kosztowałoby mnie takie coś, wraz z montażem. Oczywiście przed napisaniem tego tematu zwiedziłem allegro i okoliczne miejsca, dochodząc do wniosku, że alarm to jakieś 150 zł, zaś centralny zamek 300. Byłbym jednak wdzięczny gdyby ktoś bardziej obeznany w tej dziedzinie potwierdził moje przypuszczenia lub też poprawił jeśli jestem w błędzie. Interesują mnie ceny: samego alarmu, alarmu wraz z centralnym zamkiem i oczywiście założenia tego w samochodzie przez fachowca.
Moja fiesta to tak jak napisałem w profilu: MK3, rocznik 1990, 3-drzwiowa, silnik 1.8D 60 KM.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
fiesta209

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Fun
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Patryk
Wiek: 35 Dołączył: 15 Lis 2008 Posty: 69 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 18:18
|
|
|
http://moto.allegro.pl/it...r_promocja.html
moze cos takiego....
sam sie zastanawiam nad czyms takim...
a co do tych tablic to widze ze ci ktos dokucza.. jeśli chcesz dopasc tego gośćia to polecam mini kamere(nie sa wcale takie drogie rzeczy) pacujaca w trybie nocnym ..... cos sie stanie bedziesz widzial no i dowod na policji tez sie przyda....no chyba jesli wolisz sam z takim gosciem sie rozliczyc ..hehe
http://www.allegro.pl/ite..._cena_fvat.html |
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 20:38
|
|
|
Wycieraczki można zdjąć/zniszczyć bez wzbudzania alarmu, to samo tablice, kołpaki... czasem lusterka... może tylko diodę sobie walnij do środka? |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
emfau [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 21:22
|
|
|
JoeMix napisał/a: | Wycieraczki można zdjąć/zniszczyć bez wzbudzania alarmu, to samo tablice, kołpaki... czasem lusterka... może tylko diodę sobie walnij do środka? |
Tak, wiem o tym. Aczkolwiek montaż alarmu planowałem już od dłuższego czasu, wczorajszy incydent był jedynie impulsem który zmotywował mnie do zajęcia się tym tematem. Nie wydaje mi się żeby ktoś zrobił to specjalnie - ot potrzebne mu były tablice żeby "zatankować" do pełna i padło akurat na mój samochód (już kilka razy słyszałem o takich sytuacjach, choć mnie osobiście dotknęło to po raz pierwszy). O diodzie także już myślałem, jednak o ile moje możliwości finansowe by na to pozwoliły to czułbym się bezpieczniej z alarmem. W końcu lepiej dmuchać na zimne |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 22:10
|
|
|
No to przy odrobinie samozaparcia, i dobrym zakupie (instrukcja) sam założysz alarm w jedno południe. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|