[MK4] courier - dziwne? oO |
Autor |
Wiadomość |
DiabloHR
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i/71KM
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 90 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 18:43 [MK4] courier - dziwne? oO
|
|
|
Dzieje się coś dziwnego w mojej firmówce :yyy:
gdy silnik pracuje chcę go zgasić - przekręcam kluczyk, wyjmuję a silnik dalej chodzi zgaśnie dopiero jak wyłączę światła
gdy nawet nie ma kluczyka w stacyjce i włączę światła mijania na liczniku zapalają się kontrolki tak jakbym kluczyk dał w pozycję zapłon, ale zaznaczam, że kluczyka nawet nie ma w stacyjce? Macie pomysł, o co chodzi? |
_________________ Xr`ka wymieniona na VW polo 6n |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 21:26
|
|
|
Były już takie przypadki - poszukaj na forum bo nie pamiętam co tam było nie tak, jakeś zwarcie pewnie. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
mechcom

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Łukasz
Wiek: 33 Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 397 Skąd: Wolsztyn (PWL)
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 21:39
|
|
|
tez tak znajomy miał w Eskorcie i do dzisiaj nie wiem co to było go juz sprzedał <disco> |
_________________ Kupiłem Forda i śmieje mi sie morda
Moja Fiestka Zapraszam http://www.fiestaklubpols...p=416613#416613
 |
|
|
|
 |
kapel
Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 22:12
|
|
|
ja mam tak samo przy swojej fiescinie... |
|
|
|
 |
DiabloHR
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 22:35
|
|
|
jedyne, co znalazlem to, że może być winna żarówka dwu dwuwłuknowa lub styki światło/stop w tylnych światłach Powstaje przebicie tid. jutro to sprawdzę, jeśli to prawda to zdziwię sie i to bardzo :szczena opada: |
|
|
|
 |
mamuten
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Bartłomiej
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 23:23
|
|
|
panie ja to miałem dżezy ze swoja jak włączyłem światła to zamiast świateł chodziła mi tylna wycieraczka a jak włączyłem klakson to włączał się lewy kierunek a wina była przez jaka masę i złe zapięte kabelki |
_________________ rekord pobity pełna butla 33.5 litra zrobiłem 380 kilosów z popitalaniem
Szatan i Kupidyn są kolegami, którzy idą razem w poszukiwaniu ludzi nie mających nic do roboty |
|
|
|
 |
DiabloHR
|
Wysłany: 12 Gru 2008, 17:21
|
|
|
możliwość z lampami odpada a zapomniałem dodać, że gdy włączę (bez kluczyka) pozycyjne to od razy włączają się pozycyjne + mijania a gdy dam w pozycję mijania to światła świecą dalej + zapalają się kontrolki na liczniku jak w pozycji zapłon Wykluczyć można też stacyjkę i wszystkie przekaźniki, bo sprawdzałem na częściach z innego couriera Jeśli nikt nie spotkał się z czymś takim to auto idzie do elektryka Kiedy auto jest zimne z rana ciężko zapala - chyba takie jaja nie robiły by sie przez np padniętą świecę o ile jest padnięta nie sprawdzałem? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.