Przesunięty przez: van 22 Cze 2014, 14:31 |
Po kilku przejechanych kilometrach - brak mocy - nie zawsze |
Autor |
Wiadomość |
PrAli [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 17:10 Po kilku przejechanych kilometrach - brak mocy - nie zawsze
|
|
|
Witam
Proszę o poradę ponieważ, kompletnie nie mam pojęcia od czego zacząć szukanie ;(
Sprawa wygląda następująco:
Fiesta po odpaleniu jedzie kilka kilometrów powiedzmy 5km i nagle brakuje jej mocy (ciężko po prostej na 3 biegu ujechać). Ale nie zawsze, powiedzmy 2-3 razy w tygodniu. Sytuacja ta nie jest związana z temperaturą ani wilgotnością na polu (słonce czy deszcz, ciepło czy zimno nie ma różnicy). Jak jej się chce to jedzie, jak nie to nie.
Proszę mnie na kierunkować gdzie szukać?? |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 17:22
|
|
|
przewody zapłonowe ewentualnie zacinające się ssanie (przepustnica w gaźniku) |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 17:24
|
|
|
Nie da się, musisz po kolei sprawdzić układ zasilania silnika i układ zapłonowy - w pierwszej kolejności, a jak wszystko będzie OK, to wtedy dalej po kolei wszystko.
Kiedyś miałem problem, po odpaleniu auta - jechało i gdzieś po 10Km gasło, po kilkugodzinnym postoju - paliła i jechała dalej kolejne 10km - przyczyna, pęknięta dźwignia na pompie paliwa.
Skoro brakuje ci mocy nie stąd ni owąd, i tak samo problem ustępuje to albo masz gdzieś zwarcie w elektryce, albo coś nie tak z podawaniem paliwa. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
PrAli [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 17:37
|
|
|
Dziękuję, zacznę w takim razie od przeglądu WN. Jak do czegoś dojdę to będę ciągnął temat.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 02:09
|
|
|
tak mi się przypomniało jeszcze że w podobny sposób padają cewki firmy bosch które są fabrycznie . jak dostają temperatury od silnika zaczynają mieć problem z iskrą i nie ma góry . |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.