[MK3] Sama skręca w lewo |
Autor |
Wiadomość |
frenetico [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Paź 2008, 23:44 [MK3] Sama skręca w lewo
|
|
|
Witam,
Jak w temacie, kiedy jadę sobie prosto moja fiesta potrafi sama skręcić w lewo co jest bardzo niebezpieczne przy naszym prawostronnym ruchu a w dodatku cos strasznie tłucze w lewym przednim kolem. Wiem już że mam do wymiany krzyżak i do skasowania luz na kolumnie. Wg mnie przyczyną tłuczenia może być walniety amortyzator ale nie jestem pewien wiec pisze. Niestety nie mam w ogóle pojęcia dlaczego sama mi skreca. Prosze o pomoc.
Jeśli składnia nie jest za ciekawa to przepraszam ale jest juz 00.00 a ja jestem po nieprzespanej nocce
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Miły

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 15 Paź 2008, 23:47
|
|
|
amortyzator + drążek kierowniczy... jak skręcisz i jedziesz, słychać takie leciutkie trzaski?? jak tak to półośka...
najlepiej podjedź na diagnostyke na trzepak to ci powiedzą jaką masz wydajność amortyzatorów...
i przyznaj się... w krawężnik przywaliłeś?? |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
megabajt
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: FX
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 16 Paź 2008, 13:24
|
|
|
Trzepaki kłamia;] Nowe amory wychodzą gorzej niż stare zurzyte.Poszukaj w sieci jeśli myślisz że pierdoły pisze. |
|
|
|
 |
Miły

Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 16 Paź 2008, 22:39
|
|
|
nowe ale nie rozjeżdzone... |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
frenetico [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Lis 2008, 23:27
|
|
|
Może troche odświerzę....
Olałem tą sptrawe bo puki co nie mam kasiuty i jeżdżę panzerwagenem mamy. W poniedzialek ma byc doplyw gotówki wiec troche sprecyzuje o co chodzilo mi wczesniej. Kiedy ostatnio opisywalem problem zrobilem to nie dosc dosadnie.... . Kiedy jadę i chcę rozpędzić samochód (szczegolnie na 3 biegu) tak w granicach 60km/h lewe koło zaczyna NAPIERD***** na boki jakby zaraz mialo odpaść!! Dosłownie rzuca całą budą. Co ciekawe jak przyspiesze dajmy do 70km/h problem ustaje i auto prowadzi sie juz normalnie. Coś czuje że bede musiał wymienic kompletne zawieszenie... mam racje?? |
|
|
|
 |
k_myk

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Kamil
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 00:10
|
|
|
Zawieszenie? Żebyś Ty czasem przeniesienia napędu nie musiał pożegnać... :yyy:
Pozdrawiam,
k_myk |
_________________ Chory na Fiestę... |
|
|
|
 |
cradleoffilth
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Fun
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 01:08
|
|
|
A moze kola nie wywazone ? Moze byc tez walnieta opona... Mozliwosci jest duzo... |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 08:40
|
|
|
Dokładnie na start sprawdź wyważenie kół i luzy na przednich łożyskach i w zawieszeniu. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
bidżej

Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 16:54
|
|
|
JoeMix napisał/a: | na start sprawdź wyważenie kół i luzy na przednich łożyskach i w zawieszeniu |
dokładnie - a to dlatego że prawdopodobnie masz tak niewyważony któryś element (najprawdopodobniej obrotowy i do tego dość duży jeśli te drgania są znaczne, a więc koło/tarcze/może łożysko), że przy 60km/h trafiasz blisko jego częstotliwości własnej drgań. A to nie jest dobrze bo on wtedy chce uciekać :yyy: |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
sudoMK4

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Imię: Adrian
Wiek: 35 Dołączył: 26 Lip 2008 Posty: 282 Skąd: Bydgoszcz
|
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 17:30
|
|
|
zacznij od sprawdzenia czy lewe koło nie grzeje się bardziej od prawego . może poprostu staną zacisk . |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Silnik: Inny
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 17:43
|
|
|
a g... prawda. frenetico napisał/a: | chcę rozpędzić samochód (szczegolnie na 3 biegu) tak w granicach 60km/h lewe koło zaczyna NAPIERD***** na boki jakby zaraz mialo odpaść!! | silentblocki na początek.
frenetico napisał/a: | koło zaczyna NAPIERD***** | sykne warna za brzydkie słowa.
diodalodz napisał/a: | acznij od sprawdzenia czy lewe koło nie grzeje się bardziej od prawego . może poprostu staną zacisk | niegłupie. tylko czy statystycznie inteligentny człowiek nie jest w stanie pomacać swojego samochodu, żeby mu to na forum aż pisać?! :yyy: |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.