Przesunięty przez: sowa 13 Cze 2008, 23:56 |
Poduszka powietrzna |
Autor |
Wiadomość |
Koroner [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Cze 2008, 11:10 Poduszka powietrzna
|
|
|
Cześć mam pytanie jak zdemontować poduszkę powietrzna bezpiecznie z kierownicy i jak jest podłączona ? |
Ostatnio zmieniony przez sowa 13 Cze 2008, 23:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tommy

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Tomek
Wiek: 38 Dołączyła: 25 Sty 2007 Posty: 521 Skąd: Zielsko-Białe
|
Wysłany: 11 Cze 2008, 11:32
|
|
|
Od tyłu kierownicy masz 2 małe śrubki pod torxy. Odkręcasz i zdejmujesz poduchę do przodu. będzie ją trzymał jeszcze jeden przewód sterujący poduszką (żółty) trzeba go wypiąć z poduszki podważając tę wtyczkę. Jesli obawiasz się, że poduszka może strzelić to poprostu odepnij na czas zabawy akumlator. |
|
 |
Grzembol [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Cze 2008, 16:44
|
|
|
ja mam inne pytanie co do poduchy....kupilem niedawno Fieste MK3 sprowadzoną z niemiec. Z ciekawości chcialbym zobaczyć czy poducha tkwi na swoim miejscu czy auto miało dzwona i juz poduchy nie ma? tylko bez odpowiedzi zebym autem w coś wjechał o zobaczył czy poducha wybije
aha...kontrolka poduchy gaśnie, nie ma czegoś takiego że świeci się cały czas
Pozdr. |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Imię: Rafał
|
Wysłany: 16 Cze 2008, 13:46
|
|
|
jesli gasnie tzn ze jest poducha, gdyby jej nie bylo to albo ktos by wykrecil zarowke albo gdyby byla to by pokazywala kody bledow czyli migała. Nie ruszaj poduszek jesli Ci zycie miłe. |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
Grzembol [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Cze 2008, 13:53
|
|
|
kazi, ja jej nawet wykrecac nie chce ani sie jej pozbywac, nic z tych rzeczy. Poprostu chcialem wiedziec czy moge na niej ewentualnie polegac. oczywiscie w pasach tez jeżdzę zeby nie bylo zaraz ze bez pasow to i poducha nic nie pomoze. |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Imię: Rafał
|
Wysłany: 16 Cze 2008, 13:58
|
|
|
Jesli jest a kontrolka pokazuje wszystko ok to jej nie sprawdzisz inaczej niż podczas wypadku wiec lepiej polegaj na technice forda. Kontrolka pokazuje stan poduszki a kody mozna znalezc na forum badz w internecie. Jesli gasnie jest wszystko ok. |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.