Przesunięty przez: Lokmen 25 Mar 2008, 19:49 |
jak podpiac??? |
Autor |
Wiadomość |
dragalus2580 [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 19:46 jak podpiac???
|
|
|
Jak maja iść kabelki od alternatora w Fiescinie 1.8 d 93? bo starego alternatora nie było a w nowym mam 2 kable które wychodzą od alter i nie wiem jak je podpiąć żeby było wszystko dobrze...:) i czy jest możliwe ze jak by były zle kable podpięte to mogło by to zepsuć akumulator??
Pozdr |
|
|
|
 |
ic3ek
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CLX
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 21:33
|
|
|
Jeden gruby z oznaczeniem D+ do grubego kabelka który łaczy sie z rozrusznikiem.
Drugi cienki z diodą powinien byc podłączony do takiej małej cienkiej rubki wystajacej z alternatora. |
_________________ Było 1.3 ,a jest jak narazie 1.6 CVH 104 KM. Pocinający do przodu. |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 26 Mar 2008, 14:34
|
|
|
prawie dobrze
B+ battery + czyli plus z akumulatora (najgrubsza śruba) zazwyczaj 1 albo 2 przewody grube czerwone . W mk3 zazwyczaj idą pod rozrusznik . Pod wejście D+ diode + podłączasz kontrolkę czyli cienki niebieski i tyle |
|
|
|
 |
dragalus2580 [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Mar 2008, 18:49
|
|
|
Witam
u mnie jest tak:
-dwa kable czerwone podpięte do rozrusznika... i obok nich jest jeden niebieski cienki... który nie wiem gdzie podpiąć....;(
a jest jeszcze jeden niebieski cienki kabel który jest podpięty do śrubki przy alternatorze i gdzieś idzie do instalacji... PROBLEM jest w tym ze jak zapale auto to nie ładuję mi aku:( dopiero jak dotknę tej srubki co jest niebieski kabel to zaczyna lądować ale słabo...
nie wiem co zrobic z tym niebieskim kablem co idzie w izolacji z tymi dwoma czerwonymi...??
Pozdr |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 07:07
|
|
|
dragalus2580 napisał/a: | dopiero jak dotknę tej srubki co jest niebieski kabel to zaczyna lądować ale słabo... | co..jak..czym dotkniesz? jasniej prosze. |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
dragalus2580 [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 12:19
|
|
|
palcem jeśli ja dotknę ten niebieski kabel co jest podłączony do alternatora to zaczyna ładować... |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Imię: Rafał
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 22:16
|
|
|
ten mały cienki jest od kontrolki ładowania zrobie zdjecia to sie rozjasni ale jutro dopiero |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
|
Wysłany: 28 Mar 2008, 06:08
|
|
|
na moje oko kabel idacy z 2 czerwonymi powinien byc połączony z tym co niby podpiety i idzie gdzieś w instalacje. musisz te przewody jakoś wydzielic z wiązki, a przynajmniej ten co masz razem z czerwonymi, gdzie sie kończy!! |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.