burczenie, bzyczenie po wlaczeniu zapłonu |
Autor |
Wiadomość |
malunia [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Mar 2008, 18:53 burczenie, bzyczenie po wlaczeniu zapłonu
|
|
|
Witam drodzy forumowicze!
Mam takie zapytanie, rzecz dotyczy fiesty 1.3 endura 1996 r. Po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu kluczyka na pozycje, gdy kontrolki się świecą, jest słychać takie burczenie, brzęczenie, które trwa kilka sekund, potem cichnie. Zastanawia mnie to, gdyż po zakupie [3lata temu]cos podobnego też było, potem jakoś przestało i po tak długiej przerwie takie dźwięki znów się pojawiły. Powiem tylko, że tak się zadziało po wyregulowaniu zaworów i wymianie czujnika tempreatury [odpowiedzialnego za ssanie, który jest na kolektorze].
Proszę mi powiedzieć, w którym miejscu znajduje sie pompa paliwa?
z góry dziękuję za wszelkie sugestie |
|
|
|
 |
woras

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
|
|
|
|
 |
malunia [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Mar 2008, 20:37
|
|
|
tez tak myślałam, że może coś pompa paliwa się odzywa, ale skoro jest z tyłu, to chyba nie mogę słyszeć jej z przodu. Dokładniej to burczenie, bzyczenie jest zlokalizowane po stronie pasażera nad półką lub inaczej gdy otworzę maskę to gdzieś mi się to lokalizuje w okolicach zbiornika na płyn od spryskiwaczy , zbiornika na płyn od chłodnicy.... nie wiem jak to dokładniej opisać. |
|
|
|
 |
Arkadius

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Arek
Wiek: 35 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 637 Skąd: Sępólno Kraj.
|
Wysłany: 22 Mar 2008, 20:52
|
|
|
było o tym niedawno, coś tam związane z obiegiem powietrza... jakaś klapka się przesuwa |
_________________ Renault Vel Satis 2.0 16V Turbo 05"
Renault Safrane 2.5 20V 99" - SOLD
Ford Fiesta MKIV 1.25 16V 97"[/b]
Blue Fiesta xr1800 - SOLD |
|
|
|
 |
AreK DropS [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Mar 2008, 19:35
|
|
|
Witam! Ten odgłos pojawia sie gdy pompka piliwowa dostanie prąd. Słychać to z tyłu i z przodu. Z tył ponieważ bierze paliwo z baku a z przodu jest pompka. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Silnik: Inny
|
Wysłany: 24 Mar 2008, 19:56
|
|
|
AreK DropS napisał/a: | Z tył ponieważ bierze paliwo z baku a z przodu jest pompka. | szpecu pokaż mi u siebie tą "pąpkę" paliwa z przodu bo starsznie jestem ciekaw jak ona wygląda |
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Silnik: Inny
|
Wysłany: 24 Mar 2008, 20:07
|
|
|
szynszyl napisał/a: | pompke mechaniczna | i brzęczą mu ząbki przy właczeniu zapłonu |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.