Fiesta 1.25 16V i duże spalanie. |
Autor |
Wiadomość |
bolilol
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Techno
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 20 Lut 2008, 11:04
|
|
|
W tym model tego autka spalanie w okolicach 7 litrów to normalne!!! Pisząc o 5 litrach spalania zdziwicie samych producentów tego autka.
Wiadome że każdy próbuje zrobić ze swego autka ideał i odejmuje mu dziesiątki litra ale bez przesady. Niebawem dowiem się że moje autko powinno palić poniżej 4 litrów... |
|
|
|
 |
zefir

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Piotruś
Wiek: 39 Dołączyła: 30 Wrz 2004 Posty: 1562 Skąd: Łódź/Ozorków
|
Wysłany: 20 Lut 2008, 12:47
|
|
|
hmm dokladnie w cyklu mieszanym musi spalic 7/7,5 L i to jak jest cieplo w zime ponizej 8 nawet nie ma co marzyc |
_________________ Cific TypeS r18a2 140KM 180NM
...drin team.... |
|
|
|
 |
rafal__lodz

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 20 Lut 2008, 12:51
|
|
|
bolilol napisał/a: | W tym model tego autka spalanie w okolicach 7 litrów to normalne!!! Pisząc o 5 litrach spalania zdziwicie samych producentów tego autka.
Wiadome że każdy próbuje zrobić ze swego autka ideał i odejmuje mu dziesiątki litra ale bez przesady. Niebawem dowiem się że moje autko powinno palić poniżej 4 litrów... |
no właśnie a według danych podanych w FAQ średnie spalanie w mieście sięga ponad 9l. Widocznie już taka charakterystyka tych silniczków i jazda na krótkich odcinkach, prawie nieustanne manewrowanie pomiędzy 1,2 a 3 biegiem w korkach odbija się na spalaniu. Co do "ciężkiej nogi" to przy takiej miejskiej jeździe nie zauważyłem szczególnej różnicy w spalaniu gdy dochodziłem nawet do 3,5 tys. przed zmianą biegu a jazdą do ok 3tys jak to robie na ogół. Wiadomo moc tego silnika budzi się po ponad 3,5tys na obrotku które prawie każdy czasem przekracza gdy korki troche mija |
_________________ Black TDCI
moja MK4 <--- |
|
|
|
 |
awilk
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Fun
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 20 Lut 2008, 16:20
|
|
|
Dokopalem sie na forum forda ze blad 9318 jest informacja o padajacym akumulatorze (dziwne bo mam aku z kontrolka i jest zielona a nie czerwona) a blad 0115 jest bledem w obwodzie czujnika temperatury silnika. Czy ten ostatni blad (o ile jest faktycznie) moze powodowac wieksze spalanie ?? I jak by mozna ten obwod sprawdzic?? Kurcze tylko nie wiem czy te bledy nie sa z poprzedniego samochodu bo licznik byl zmieniany:/ |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.