Amba zjadla wtyczke od regulacji swiatel MK3... |
Autor |
Wiadomość |
SpiderMAN
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Michał
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 14:22 Amba zjadla wtyczke od regulacji swiatel MK3...
|
|
|
Hej ludzie... Nie dziala mi regulacja. Mam silniczki w lampach, w lewej nawet podpiety, ale nie reaguje na przelaczanie... Znaczy chyba martwy, sprawdze na spokokojnie...
Lecz problem jest inny, moja Fiesta miala za Niemca stluczke, prawy przod byl uszkodzony, ten matol co ja skladal potem gdzies zgubil wtyczke do silniczka (nota bene zalozyli prawa lampe Hella, lewa jest Carello, juz Carello do kompletu zakupilem), nie mam jej nigdzie w najblizeszej okolicy, ani przy przegrodzie, no rozstap sie ziemio.
Pytanie jest nastepujace.
Skad ma do lampy, a konkretniej do silniczka isc kabel z ta wtyczka? Gdzie go szukac, ile powinien miec przewodow? Kolory takie same rozumiem jak z lewej strony, czy ewentualnie jak go nie znajde to mozna polutowac do kabla z lewej strony i doprowadzic na prawa strone? Czy jest raczej ryzyko, ze cos sie spali...
P.S. Jakim napieciem sprawdzac silniczek zeby go nie spalic, jesli sprawny? |
|
|
|
 |
odyniec

Wersja: Ghia
Imię: B.
Wiek: 39 Dołączył: 07 Sie 2005 Posty: 1610 Skąd: Merzdorf
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 14:44
|
|
|
haha życzę powodzenia. choć widzę, że i tak więcej ode mnie wiesz... powiem Ci szczerze, że te silniczki za pomocą potencjometra są regulowane, a napięcie mają na stałe... ja pojęcia niemam jak je się sprawdza... tym bardziej jak to podpięte być powinno. możesz od lewej strony kabel pociągnąć bo zaraz za kabiną one wychodząc z regulatora dzielą się na dwa... |
_________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm) |
|
|
|
 |
SpiderMAN
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 14:46
|
|
|
odyniec napisał/a: | haha życzę powodzenia. choć widzę, że i tak więcej ode mnie wiesz... powiem Ci szczerze, że te silniczki za pomocą potencjometra są regulowane, a napięcie mają na stałe... ja pojęcia niemam jak je się sprawdza... tym bardziej jak to podpięte być powinno. możesz od lewej strony kabel pociągnąć bo zaraz za kabiną one wychodząc z regulatora dzielą się na dwa... | Czyli jak dobrze poszukam, to moze znajde ja gdzies w okoliach tej plastikowej przegrody... Damn...
Dzieki odi... |
|
|
|
 |
przemko216
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 22:12
|
|
|
SpiderMAN ja u siebie postanowiłem te silniczki wyczyścić i zakonserwować
i kiedy jeden z nich wypiąłem z zasilania skręciłem ślimak<ręcznie> na max to po podłączeniu ten drugi automatycznie się też schował wniosek muszą się jakoś komunikować aby wyeliminować np.podniesienie tylko jednej lampy |
|
|
|
 |
SpiderMAN
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 22:46
|
|
|
Dobre... Dobre... U mnie na pewno sie nie skreca... Widze, ze nie czytasz ze zrozumieniem...
Pytanie jest takie...
Cytat: | Skad ma do lampy, a konkretniej do silniczka isc kabel z ta wtyczka? Gdzie go szukac, ile powinien miec przewodow? Kolory takie same rozumiem jak z lewej strony, czy ewentualnie jak go nie znajde to mozna polutowac do kabla z lewej strony i doprowadzic na prawa strone? Czy jest raczej ryzyko, ze cos sie spali...
P.S. Jakim napieciem sprawdzac silniczek zeby go nie spalic, jesli sprawny? |
Przecierz napisalem, ze silniczek prawej lampy jest nie podpiety i nie wiem gdzie jest kabel z wtyczka od niego... |
|
|
|
 |
Pablo784
Imię: Paweł
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 22:51
|
|
|
przemko216 napisał/a: | SpiderMAN ja u siebie postanowiłem te silniczki wyczyścić i zakonserwować
i kiedy jeden z nich wypiąłem z zasilania skręciłem ślimak<ręcznie> na max to po podłączeniu ten drugi automatycznie się też schował wniosek muszą się jakoś komunikować aby wyeliminować np.podniesienie tylko jednej lampy |
spaider wiec wniosek jest taki ze one sie gdzieś rozdzielają wiec możesz zmostkować ten co jest a o to pytałeś i przeciągnąć do drugiej lampy
czy ewentualnie jak go nie znajde to mozna polutowac do kabla z lewej strony i doprowadzic na prawa strone? |
|
|
|
 |
SpiderMAN
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 22:52
|
|
|
No niby tak... Ale wole miec jakies wytyczne i go znalezc... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.