Tuleje poliuretanowe |
Autor |
Wiadomość |
Artii [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 14:09 Tuleje poliuretanowe
|
|
|
Witam
Znalazłem firmę która zajmuje się produkcja tuleji poliuretanowych, jak wiadomo zestaw firmy Powerflex kosztuje majątek ( około 650 pln do fiesty mk3 za 4 tulejki ). Nie wiem jak będą się spisywały ale napewno były by lepsze niż gumowe. Wykonałem tel do firmy i koszt takiej tulejki na zamówienie do forda fiesty wahał by się w granicy 35 pln ( czas realizacji zamówienia 2- 3 dni robocze ). Proszę o pomoc w zrobieniu rys. technicznego każdej tulejki z dokładnymi wymiarami do wahacza. Jestem nowy więc nie wiem czy dobrze się rozpisałem. Proszę o podjęcie tematu. Firma znajduje się w olkuszu. Dołączam rys. poglądowy. Pozdrawiam Artii
 |
|
|
|
 |
Darekmk3

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.6i16V/90KM
Imię: Darek
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 17:14 Re: Tuleje poliuretanowe
|
|
|
Artii napisał/a: | Witam
Znalazłem firmę która zajmuje się produkcja tuleji poliuretanowych, jak wiadomo zestaw firmy Powerflex kosztuje majątek ( około 650 pln do fiesty mk3 za 4 tulejki ). Nie wiem jak będą się spisywały ale napewno były by lepsze niż gumowe. Wykonałem tel do firmy i koszt takiej tulejki na zamówienie do forda fiesty wahał by się w granicy 35 pln ( czas realizacji zamówienia 2- 3 dni robocze ). Proszę o pomoc w zrobieniu rys. technicznego każdej tulejki z dokładnymi wymiarami do wahacza. Jestem nowy więc nie wiem czy dobrze się rozpisałem. Proszę o podjęcie tematu. Firma znajduje się w olkuszu. Dołączam rys. poglądowy. Pozdrawiam Artii
[url=http://img257.images....th.jpg]Obrazek[/URL] |
a nie mozna im poprostu wysłac starej tulejki na wzor? pytales? bo chyba to by bylo najlpesze rozwiazanie,a jak nie to rysunek techniczny
pozdro |
_________________ mk3 rs1.3&futro 1.6 16v>ess1.6 16v>r19>mk3 1.4klima>a6 1.8t & mietek207d cdn?
www.fiesta-squad.prv.pl
www.fiesta-squad.forum.prv.pl
cos dla grupy jebax teoretix
fiesta rs 1300 w akcji |
|
|
|
 |
Laskosz

Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: RS
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Piotr
Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2321 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 18:53
|
|
|
to ja kupie nowe tulejki i wyśle tobie a ty im i niech mi dorobią oczywiście do mk1 |
_________________ " zanim zadasz pytanie - poszukaj może jest już gotowa odpowiedź " |
|
|
|
 |
PumaRST
Princessa of Ułęż

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 19:28
|
|
|
Artii jak juz sprawdzisz czy działaja OK to bede prosił o namiar na ta firme. |
_________________ Ford Fiesta RS ZetecTurbo 207KM 250Nm ET: 13:85 RiP |
|
|
|
 |
stafcio

Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 19:29
|
|
|
czy firma dostarcza w komplecie tuleje metalowe?
jestem w stanie zrobic rysunki techniczne tuleji. mam stare tuleje ktore moge zwymiarowac i w autocadzie narysowac.
z drugiej strony mógłbym wyslac tuleje (przednia i tylna) ktore mam w starym wahaczu i na podstawie tego by dorobili
co wy na to? |
_________________ stafciogarage@gmail.com |
|
|
|
 |
PumaRST
Princessa of Ułęż

|
Wysłany: 5 Paź 2007, 19:44
|
|
|
ja jestem jak najbardziej za, a jak sie to sprawdzi to cąły zawias poskałdam na tych tulejach |
|
|
|
 |
Darekmk3

Wersja: Futura
Silnik: 1.6i16V/90KM
Imię: Darek
|
|
|
|
 |
Artii [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 20:47
|
|
|
Widze że temat się rozkręcił. W przyszłym tygodniu będe miał komplet nowych tuleji. Zapakuje w koperte i wyśle do tej firmy. Zobaczymy co zrobią i jak to bedzie się zachowywać ( swoje tulejki zajezdzilem w ciagu 4 miechów ) Jesli bedzie ok to sie zajmiemy zamówieniami. Puma będe się musiał przyklepac na wymianke. Jesli ktos by mial jakies sugestje to pisac pisac. Pozdrawiam Artii |
|
|
|
 |
stafcio

Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 21:19
|
|
|
no i zaaaajebiście. juz nie moge sie doczekac. mam na tyle wybite tuleje, ze strach sie bac i jezdzic.
działaj człowieku, działaj!!!!!!! |
_________________ stafciogarage@gmail.com |
|
|
|
 |
madek

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kuba
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 21:33
|
|
|
Tak wyglądaja tuleje wahacza Powerflex
Wiem tylko że mają średnice 46 i 54mm |
_________________ była sobie RS`ka... |
|
|
|
 |
stasiek49
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CL
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 5 Paź 2007, 21:40
|
|
|
Artii, daj namiary na tą firmę ,z Zawiercia do Olkusza to jest około30-40min. jazdy
[ Dodano: Pią Paź 05, 2007 20:44 ]
Artii, daj namiary na tą firmę ,z zawiercia do olkusz to jest około30-40min. jazdy ,myślę że w mk3 to one nie zdadzą egzaminu ponieważ tuleje są mocowane pionowo a poliuretan jest twardy i mogą być robione z niego tuleje do poziomego mocowania |
_________________ stasiek49 |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 00:29
|
|
|
Chłopaki - nie róbcie sobie jaj z nowego .
Arti nie przyszło ci do głowy że tuleje pałelfleska sątakie drogie ze względu na MATERIAŁ z którego sięskładają ? ( a nie na wymiar bo średnio niedorozwinięty szympans z suwmiarką jest to w stanie odczytać ) .
poliuretan w chemii to pojęcie tak samo szerokie jak olej w mechanice ( nawet szesze )
Najprostrzym poliuretanem myjesz sobie co sobotę wacka bo to jest gąbka do kąpieli - zapoakujesz ja we wachacz jako tuleję ?
Swoją drogą - jeszcze nikt nie był na tyle głupi żeby wypróbowac te tuleje w fieście więc daj znak jak poszło i opisz czym sięróżnią od tych z połerfleksa .
ps : Tuleje to chyba trochęjak stożek w osprzęcie silnika u nas , na ogół występuje samodzielnie , bez racji bytu skracając żywotność okolicznych elementów za to znacznie wydłużając ego właściciela . |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
PumaRST
Princessa of Ułęż

|
Wysłany: 6 Paź 2007, 06:27
|
|
|
Żółwik nie dokońca masz racje, sporo ludzików śmiga na robionych tulejach w PL i sobie chwalą. zresztą przypuszczam że ta firma jesli robi takei rzeczy to robi też dla aut terenowych wiec muszą sobie zdawać sprawe z wymogów materiałowych .( a przynajmiej tak mi sie wydaje) |
|
|
|
 |
Artii [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 09:03
|
|
|
Żówik firma zajmuje sie produkcja i regeneracja podzespołów do samochodów ciężarowych i terenowych. Wiec wydaje mi się ze wiedzą o co chodzi. Zresztą dopuki sie nie zrobi i nie przetestuje to takie dyskusje niemaja sensu. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fordon

Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 09:37
|
|
|
Artii napisał/a: | Żówik firma zajmuje sie produkcja i regeneracja podzespołów do samochodów ciężarowych i terenowych. Wiec wydaje mi się ze wiedzą o co chodzi. Zresztą dopuki sie nie zrobi i nie przetestuje to takie dyskusje niemaja sensu. Pozdrawiam |
Nie boj nic Zolwik ma czasem takie humory poczekamy zobaczymy co wyjdzie ze tych tulejek... nie jednemu u nas przydadza sie takie poliuretany... ja mam osobiscie dosc wymian tych gowienek co 3-4 miesiace...a silnik u mnie jest dosc ciezki... i nie dam sobie powiedzec ze silnik z XR2i wazy tyle samo... waga dolu silnika 1.8D tj. blok, wal, korby i tloki to bagatelka 97kg (bez pompy, zamachu, kol pasowych, czapki i reszty osprzetu) |
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 10:19
|
|
|
Skoro te tuleje sa takie sprawdzone i wszyscy na nich śmigaja to czemu żaden z was ich nie zakłąda tylko Artiego wysyłacie ? ;-)
Arti jak już chcesz do nich udeżać to albo kup nowe tuleje gumowe i zwymiaruj ( albo im wyślij ) albo dogadaj się że wyślesz wahacz żebyżeby sami zwymiarowali , jak zwymiarujesz używki mogą być jaja . ( masz rację- dopuki tego nie sprawdzisz dyskusja jest jałowa , niemniej jednak ja jestem sceptycznie nastawiony ) |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
Artii [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 11:19
|
|
|
będą nowe wymiarowane i dołącze foto tuleji powerflex jako poglad. |
|
|
|
 |
lehu8

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Leszek
Wiek: 48 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 329 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 20:54
|
|
|
Do sportowego auta to jest pewnie dobre bo bardzo stabilne ale komfort będzie pewnie mały
Żeby nie wymieniać co cztery miesiące tulei, poprostu kupujcie oryginalne Forda :8: ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Są tylko 200 % droższe od podróbek a potrafia wytrzymać nawet kilka lat!!!
Przeliczając to na części i włożoną pracę w wymianę to bardzo mało ;-)
Sprawdziłem to na własnej skórze
Czekam na sprawozdanie z jazdy testowej na tych tulejach :8:
Powodzonka |
_________________ -L E H U- ID#49
Fiesta Mk2 1.1-była
http://smg.photobucket.co...ent=Nowy-45.jpg -lehofiesta mk1
http://photobucket.com/albums/v418/lehu8/fiesta2/ -lehofiesta mk2
http://smg.photobucket.co.../lehu8/fiesta3/ -lehofiesta mk3 |
|
|
|
 |
Faza
King of Rally Land 2010

Wersja: Sport
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 9 Paź 2007, 14:17
|
|
|
ARTII.... ja od razu w ciemno biore!!!!!!!! jak bedziesz zamawial to zamow i dla mnie przetestuje razem z Toba!!!!... jak bedziesz znal cene dawaj mi i ja ci kaske przesle a pozniej ty mi je wyslesz...oki??[/b] |
_________________ FORD FIESTA XR2i 3.2 24V R32 250KM i 320Nm
2.0 16V 136KM - ET: 15.11s....0-96km/h: 7,5s....
2.8 VR6 188KM - ET: 13.72s....0-96km\h: 5,2s....
3.2 R32 250KM - ET: 12.95s....0-96km\h:>5
BMW E36 COUPE 325i/2.8 220KM i 300 Nm |
|
|
|
 |
Artii [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Paź 2007, 09:51
|
|
|
Witam
Znam juz dokładną cene tulejek. Duża 35 pln, mała 30 pln. W przyszłym tygodniu w środe juz bede miał i zaczynam testować. Jeśli ktoś bedzie chciał sobie zamówić to prasze o zamówienia. Pozdrawiam Artii |
|
|
|
 |
|