Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:43 |
DYLEMAT audio |
Autor |
Wiadomość |
gizmo1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Sie 2007, 23:33 DYLEMAT audio
|
|
|
Witam
Co sadzicie o podłączeniu tuby do Fiesty ??
Sprzęt który posiadam,to radio Dalco (nie firmowe ) 4x75W PMPO
Głosniki przód jakies 13, nie firmowe...60W ale coś tam słychać
Tuba to 28 cm x 50 cm 450W PMPO
Jaki z tego wyjdzie efekt ?? zagłuszy mi całkiem sopran ? Przy ustawieniu normalnego basu będzie go podbijała, czy zagłuszała mysli ??
Zastanawiam się nad tubą, bo nie chce nic w półkę wstawiac, bo już raz ją straciłem :/
Może macie jakies inne pomysły taniej zabudowy AUDIO Bez wielkich modyfikacji autka ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
semek711
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 1 Sie 2007, 23:42
|
|
|
Jak na moje to zacznij od wymiany glownej jednostki, czyli cos innego niz Dalco.
Nastepnie zabierz sie za pozadny przod.
No a bagaznik to odpusc na sam koniec.
I nie tube tylko skrzynie.
To tak pokrótce. |
|
|
|
 |
gizmo1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Sie 2007, 23:51
|
|
|
no tak, aleja chciałem dokonac modyfikacji niskim kosztem ... Radio kupiłem niedawno, gra nawet fajnie....do zestawu głosników który mam aktualnie miałem jeszcze 2 x 100W w półce, ale wiadomo...jak się coś ma w Polsce, to hop siup i się tego nie ma.... DObrze, że wyjęli szybę, a nie wybili S*** :/ Ech ...
Chodziło mi komentarz konkretnie w sprawie tej tuby, bo mam okazję ja kupic za 30 zł
|
|
|
|
 |
losiekk
Imię: Andrzej
Wiek: 36 Dołączył: 28 Sty 2007 Posty: 62 Skąd: Starogard Gd.
|
Wysłany: 1 Sie 2007, 23:51
|
|
|
Temat o kompletowaniu audio przerabiany tysiace razy.
Jesli audio za male pieniadze to polecam CD Kenwooda F331A badz cos podobnego z tej marki,przod Phonocar'y 13" + tweetery)jesłi masz czas i checi to 16",tył skrzyneczka własnej roboty z uzywanym,firmowym wzmacniaczem badz dla upartego firmowa skromna aktywna tuba np Tonsil SAS 150 badz z wiekszym powerem SAS 250
Koszta:
Radio-około 200zl
Głośniki przód-około 100zl
Skrzynia/tuba-około 350zl/200zł badz wyzej jesli SAS 250
Kable 50zł
i jakiś napój/oje wedle uznania przedział cenowy |
|
|
|
 |
semek711
Model: Inne auto
|
Wysłany: 1 Sie 2007, 23:52
|
|
|
A jak chcesz pakowac kase w to co mowisz to mozesz ja oddac mnie lub bezdomnemu.
Lepsze wyjscie |
|
|
|
 |
losiekk
|
Wysłany: 1 Sie 2007, 23:55
|
|
|
A o tubie za duzo nie powiedziales ale z ceny wynika ze nie zbyt warto to brac bo tak wlasciwie po co,skoro domyslasz sie sam jak to zagra?
PS: a 30zl mnie tez sie przyda ;-) |
|
|
|
 |
gizmo1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sie 2007, 00:02
|
|
|
No własnie nie mam doswiadczenia z tubami, a chce mieć bas. Nie chcę pakowac w to auto kasy W półkę już nie zamontuję...raz straciłem .. A drzwi z kolei nie chcę wygłuszać, bo nie mam na to ani czasu ani ochoty |
|
|
|
 |
losiekk
|
Wysłany: 2 Sie 2007, 00:08
|
|
|
Drzwi wygluszac nie musisz,tandetna tuba nie zagra wcale albo tragicznie,podlaczenie tuby pod samo radio to conajmniej głupota...
jesli nie chcesz inwestowac wiecej niz 30zl w zmiane audio to lepiej nie rob nic,bo prawda taka ze na audio trzeba miec troszke wiecej kaski
Radio proponuje opchnac komus :łoś: ,głośniki jakie masz tez :łoś: i szukac okazji na allegro zaczynajac od firmowego radia z CD a potem jak napisal Semek zaczac od nagłosnienia przodu |
|
|
|
 |
gizmo1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sie 2007, 00:25
|
|
|
Hmm...ciekawe co piszesz z tym, że nie musze wygłuszać, ale pewnie basu z głośników nie osiągnę, bo się po drzwiach rozejdzie...chyba, że się mylę...Bo innym pomysłem było zakupienie na przód jakiś 2 drożnych hmm 120 W i wsadzenie 2-drożnych 10 cm w tył w oryginalne miejsca, żeby coś tam sobie śmiewało z tyłudla pasazerów na tylnym siedzeniu...Radia zmieniać nie chce, bo gra dość fajnie i jest ciekawe w obsłudze, jednym słowem przyzwyczaiłem się
Hmm...jeszcze to wszytko przemyślę |
|
|
|
 |
madek

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kuba
|
Wysłany: 2 Sie 2007, 00:37
|
|
|
gizmo1985, stare firmowe radio zagra lepiej niz takie dalco.
drzwi wygluszac jest sens jesli maja co wytłumic (czyt. dzwiek a nie pierdzenie w fotel), wiec jest to sprawa drugorzedna po dobrych glosnikach na przod.
skup sie na dobrym radiu i przednich glosnikach, za ok. 200 zł mozna kupic juz fajny zestaw 2-drozny odseparowany |
_________________ była sobie RS`ka... |
|
|
|
 |
|