dziwny dzwięk w czasie jazdy - może ktoś tak już miał. |
Autor |
Wiadomość |
bolo [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2007, 23:44 dziwny dzwięk w czasie jazdy - może ktoś tak już miał.
|
|
|
Problem polega na tym, ze w czasie jazdy załącza się pisk. Pisk podobny do pisku gdy otwieramy drzwi przy włączonych światłach ale w innej tonacji (niższy). Włącza się w różnych sytuacjach (przypadkowo) - pomaga tylko wyłączenie silnika. Dźwięk dochodzi bardziej z tyłu, w okolicach baku, ale mogę się mylić.
Wykluczam mechaniczne dźwięki jak tarcie hamulców itp - aby piszczenie ustało trzeba wyłączyć zapłon i zapalić auto na nowo - Zatrzymanie auta nie pomaga
Nigdy wcześniej takie coś mi się nie zdarzało (i nie słyszałem o tym). Mechanikowi też trudno wytłumaczyć co się tak na prawdę dzieje - auto jedzie tylko ten dość głośny, lekko modualacyjny pisk, który aż zmusza do zatrzymania auta.
Może ktoś miał podobny problem. Są zamontowane jakieś głośniczki piezo w aucie poza tym informującym o zapalonych światłach? Jedyne co mi przychodzi do głowy to może pompa paliwa - jeżdżę na niskim poziomie paliwa.
Dzięki za wszelką pomoc. |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 18 Maj 2007, 09:08
|
|
|
jak najbardziej jak sie zatarła na tulejkach to może trzeszczeć pompa dźwięk podobny do szarańczy . |
|
|
|
 |
bolo [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Maj 2007, 14:16
|
|
|
Jest możliwe wymienienie tych tulei? Czy w grę wchodzi już tylko wymiana pompy?
Jeśli to rzeczywiście pompa to czy nie piszczałaby cały czas? U mnie włącza się sporadycznie - niestety trzeba się wtedy zatrzymać:/
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 18 Maj 2007, 21:46
|
|
|
bolo napisał/a: | U mnie włącza się sporadycznie - niestety trzeba się wtedy zatrzymać:/ | Raz ją "bierze", a raz nie - pojeździj tak dłużej, a będzie ciągle piszczeć, albo padnie całkiem. A przestaje piszczeć po wyłączeniu silnika, bo sama się wyłącza. |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 15:46
|
|
|
pompa jest nie rozbieralna . |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.