Przesunięty przez: szynszyl 26 Mar 2014, 20:55 |
[MK3] 1.8 D - duże spalanie |
Autor |
Wiadomość |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 26 Kwi 2007, 22:24
|
|
|
Jutro dorobie fotki co gdzie przychodzi... na dzis znalazlem takie fotki... Zolta strzlka konik ssania, zielona konik gazu jutro zrobie dokladne fotki swojej pompy
 |
|
 |
malek
Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Michał
|
Wysłany: 27 Kwi 2007, 14:46
|
|
|
Ja też mam temperaturę lekko ponad norm, a często nawet na tym białym polu poniżej i pali mi poniżej 6 w mieście |
|
|
|
 |
thomasg

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Tomek
Wiek: 48 Dołączył: 16 Wrz 2006 Posty: 79 Skąd: Jastrzębie Z
|
Wysłany: 27 Kwi 2007, 14:56
|
|
|
malek, skołowałeś mnie swoją wypowiedzią , masz ponad norm czy często niedogrzany ?
gdzie wogóle musi być wskazówka (co wskazywać) aby temp. była jak najbardziej optymalna ? ( taki mały OT) |
_________________ "Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą.
Z dalszych eksperymentów zrezygnował."
Fofka sprzedana |
Ostatnio zmieniony przez thomasg 28 Kwi 2007, 06:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fordon

|
Wysłany: 27 Kwi 2007, 23:02
|
|
|
Wejscie do woskowca
to jest spod obudowy termostatu zerknij tam....
Termostat woskowy, ktory wchodzi w obudowe termostatu oraz idzie do konika ssania...
Pompa ktora pokazales na allegro nie ma fotki od gory... Tak czy inaczej czeka cie wizyta u dobrego szpeca od diesli, bo na odleglosc ciezko cos doradzic... |
|
 |
Kubaes [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Fordon

|
Wysłany: 28 Kwi 2007, 19:41
|
|
|
Zielone strzalki miejsce na woskowca czerwona- pod spodem obudowy lepiej widac na drugim foto
Wizyta i tak i tak u dieslowca... bo to nie za za duzo wspulnego ze spalaniem...
Ta puszka to podgrzewacz paliwa najczesciej popsuty i czesto powodujacy zapowietrzanie sie ukladu... |
|
 |
Kubaes [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Kwi 2007, 12:07
|
|
|
No to widze że mam niezłego przeszczepa , bo u mnie ni ch..a widać woskowca
Coż chybą będę musiał się wybrać do jakiegoś magika od diesli- chociaż teraz spalanie spadło do 7,5 l/100km co jest już w miare satysfakcjonującym wynikiem, zaraz uciekam w małą trasę do Przyjezierza, więc zobaczymy ile mi spali ta franca.
Fordon, dzięki za wskazówki co gdzie i jak szukać.... |
|
|
|
 |
malek
|
Wysłany: 29 Kwi 2007, 13:46
|
|
|
thomasg napisał/a: | malek, skołowałeś mnie swoją wypowiedzią , masz ponad norm czy często niedogrzany ?
gdzie wogóle musi być wskazówka (co wskazywać) aby temp. była jak najbardziej optymalna ? ( taki mały OT) |
mam czesto niedogrzany |
|
|
|
 |
CCOBRA5 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Maj 2007, 17:15
|
|
|
A moim zdaniem to gówno do dupy się nie wróci szkłem dupy nie podetrze. |
|
|
|
 |
Kubaes [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Maj 2007, 18:05
|
|
|
Cytat: | A moim zdaniem to gówno do dupy się nie wróci szkłem dupy nie podetrze. |
CCOBRA5, może coś jeszcze inteligentnego chciałbyś ewentualnie powiedzieć |
|
|
|
 |
bartboro [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Maj 2007, 08:28
|
|
|
malek napisał/a: | thomasg napisał/a: | malek, skołowałeś mnie swoją wypowiedzią , masz ponad norm czy często niedogrzany ?
mam czesto niedogrzany |
Nie koniecznie masz silnik nie dogrzany - to co wskazuje wskaźnik na desce a jak sie zachowuje termostat i wentylator to zupełnie inna bajka. Ten czujnik od wskaźnika czesto sie psuje i wskazania są błędne. |
|
|
|
 |
malek
|
Wysłany: 4 Maj 2007, 09:50
|
|
|
yhm.... sam nie wiem - wydaje mi się że pokazuje dobrze - jak postoję w koreczku to wskazówka dochodzi do mniej więcej do połowy NORM i wtedy włącza się wentylator, a jak zaczynam wyjeźdzać z korka, to powietrze ochładza chłodnicę i za moment mam znowu na samym początku NORM albo lekko poniżej |
|
|
|
 |
bartboro [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Maj 2007, 18:52
|
|
|
malek napisał/a: | yhm.... sam nie wiem - wydaje mi się że pokazuje dobrze - jak postoję w koreczku to wskazówka dochodzi do mniej więcej do połowy NORM i wtedy włącza się wentylator, a jak zaczynam wyjeźdzać z korka, to powietrze ochładza chłodnicę i za moment mam znowu na samym początku NORM albo lekko poniżej |
wiesz co u mnie wentylator włącza się na wyskokości litery "O" a przy normalnej jeździe wskzówka jest w połowie wskazania NORM. Ale zanim wymieniłem czujnik temperatury wskazówka zawsze była na poczatku pola NORM |
|
|
|
 |
|