|
[MK3] Szarpanie w trakcie jazdy |
Autor |
Wiadomość |
xgor [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Sty 2007, 18:13 [MK3] Szarpanie w trakcie jazdy
|
|
|
Mam problem z Fiestą. Bez względu na to czy silnik zimny czy ciepły moja Fiesta rwie przy jezdzie. wyglada to tak jakby sie dusiła szczególnie na 2 i 3 biegu. Zaobserwowałem ciekawą rzecz. Jak są wyłączone światła i dmuchawa silnik chodzi w miare normalnie, ale zaraz po właczeniu swiateł zaczynają sie skoki. Ktos sie z czyms takim spotkał??
P.S. Na początku myślałem ze paliwo nie dochodzi wiec wymieniłem filtr paliwa, dolałem mieszanke ulepszającą paliwo oraz środek Shella czyszczący bak ale nic to nie pomogło |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 21 Kwi 2010, 22:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 9 Sty 2007, 19:20
|
|
|
moze sie nie znam.. :-/ ale pewni spada jakośc iskry. wypadałoby dorwać stara świece i po kolei wyciągac przewody i na tą świece wkładać, a potem do bloku. i jaki kolor bedzie po włączeniu dmuchawy a jaki bez.. tylko pomyśl zanim zaczniesz sie bawic bo cie kopnie tylko raz
albo kable WN maja duża rezystywność,a ścislej przebijają już.. albo nie wydala alternator. może szczotki są zużyte i maja duże R przejścia.. |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
bilol [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Sty 2007, 12:44 moze przewody
|
|
|
hej, ja miałem coś takiego ze mi przerywał jak jechałem po dziurach, zmieniłem filtry i nic, swiece tez nic zmieniłem przewody i jet ok, spróbój moze pomoże. |
|
|
|
 |
Longer_007

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Daniel
|
Wysłany: 15 Sty 2007, 15:58
|
|
|
na 90 % przewody, wiedz do garazu otworz klape i zrob tak zebys mial calkowicie ciemnio w garazu, i przy zalaczonym silniki obserwuj czy niema przebic na kablach, jak dasz rade to przygazuj troche. jesli beda sie pojawiac przebicia na kablach to no wiadomo....do wymiany. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|