|
[MK3] Długo kręci zanim odpali - 1.1 |
Autor |
Wiadomość |
dark57 [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Lis 2006, 17:53 [MK3] Długo kręci zanim odpali - 1.1
|
|
|
Witam
Jak zapalam zimny silnik to trzeba go kręcić kilka sekund, jak jest ciepły raz załapie szybciej a raz tak jak zimny silnik. Odkąd mam to auto (2L) zawsze tak było. Zastanawiam się czy w innych fiestach jest tak samo. Porównując do innych aut to tico ojca zawsze odpala błyskawicznie (jak zimny to max 1s) , uno kumpla też szybko (inne auta podobnie); u mnie trochę to przypomina zapalanie ciągnika. Patrzyłem kiedyś świece-iskra jest wraz z obrotem silnika ale jakaś zbyt czerwona i dużo( może mi się zdawało).
Nie zgłębiałem dokładnie tematu ale może w układzie paliwowym benzyna cofa się z przewodów?, czy tam jest jakiś zawór? bo chyba że tę rolę spełnia pompa albo wtryskiwacz.
Acha wymienione: świece, przewody zapł.; silnik po wymianie pierścieni, regeneracji głowicy, więc sprężanie ok. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 27 Mar 2010, 14:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Piter
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: RS2000/150KM
|
Wysłany: 23 Lis 2006, 21:07
|
|
|
Te silniki tak mają. Było często pisane więc możesz znaleść. Różnica między fiestami jest tylko w zużyciu ogólnym silnika. |
_________________ MK3 XR2i Czarna Curva 1.6 CVH --- RSCurva 2.0 N7a + SZPERA
MK4 1.25 ZETEC Ghia
MK6 1.4 TDCI w automacie - coraz gorzej ze mną ... |
|
|
|
 |
kubalublin [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lis 2006, 22:08
|
|
|
no mi tez dosc dlugo odpala, w zasadzie to mi to lotto, obawiam sie tylko o zime.. ale trzeba byc dobrej mysli |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|