|
[MK3] XR2i - zawieszające się i wolno opadające obroty |
Autor |
Wiadomość |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 25 Wrz 2006, 21:35
|
|
|
Cytat: | est opcja ze auto odpali bez zalozonego czujnika? | nie powinno |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 25 Wrz 2006, 21:44
|
|
|
po co wyciągasz starego trupa na wierzch - przecież wiadomo przez samo sie ze to nieodpali.... |
|
 |
Tommur

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Tomek
|
Wysłany: 26 Wrz 2006, 18:42
|
|
|
Widzę, że kolo ma te same problemy co chyba ja. Mistrzu Łokmen w Dziwnowie poradził co nieco, ale powiem tak....
Tych wszystkich elektryków i diagnostów to w.... , potem banghead i jeszcze coś na przeczyszczenie z chilli ganja . Ok odreagowałem.
Dziś mi autko nieźle dało dżezu więc się zatrzymałem i mu za kable i co?? Dotykam kabelków od czujnika temperatury powietrza, a tu jakieś dziwne trzaski, aż silnik zaczął dygotać (obroty spadały na 500 potem 1700). Się okazało że coś nie tak z kabelkami do tego czujnika (na naszych polskich dziurach naderwany kabelek raz łapał, raz nie). Miałem wszystkie opisywane objawy - dziurę koło 1700 obr, nie schodzenie obrotów do 900, czasem szarpanie przy ruszaniu z pedałem w podłodze.
Podsumowując od 4 godz. auto idzie jak marzenie ziom bigok (znaczy tak jak je kupiłem 2 miesiące temu). Zobaczymy jak będzie jutro rano na zimnym silniku, ale dzis na mieście nie prychnął ani razu. Nawet przy 1200 obr na 2 w korku (a poprzednio mogłem białko ubijać heh).
Proponuje koledze najpierw poruszać wszystkimi przewodami przy czujnikach i kompie a potem dumać dalej. Aczkolwiek wiem już że nie jest to prosta sprawa.
P.S. Może jakbym to znalazł w niedzielę to te 1.4 podrasowane nie zbiłoby mi ass . |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|