Zamknięty przez: Żółwik Tuptuś 24 Wrz 2006, 16:47 |
obcięte sprężyny tylne |
Autor |
Wiadomość |
KacpeRS [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Wrz 2006, 18:28 obcięte sprężyny tylne
|
|
|
dzisiaj z nudów poucinałem po dwa zwoje w tylnych spręzynach, ale to tylko tak na testa mam jeszcze jedną pare. Wrażenia są takie że jest tak samo z twarością przechyla troszke mniej na zakrętach, pomimo że mam fele 15'' to nic nie obciera, ładniej wygląda ale napeno nie posadziłbym teraz nikogo na tylnej kanapie bo zanisko by zeszła i na 100% koła by tarły. jest jeden ogromny minus takiego rozwiązania mianowicie spręzyny są na tyle krótkie że przy jakimś szybko pokonanym progu zwalniającym spręzyny mogą wypaść ze swoich gniazd. zdjęcia zapodam puźniej bo nie może mi wyświtlić strony imageshac |
|
|
|
 |
Radziu
Model: Inne auto
Wersja: Trend
Silnik: Inny
Imię: Radek
Wiek: 38 Dołączył: 19 Wrz 2005 Posty: 105 Skąd: Nakło n/ Not.
|
Wysłany: 23 Wrz 2006, 20:57
|
|
|
A teraz przod Ci nie stoi wyrzej od tylu? i jak bys mogl mi powiedziec o ile Ci zeszla w dol po takim zabiegu? |
_________________ Była Fiesta MK3 89r. czerwona 1.1 LPG full wypas;)
Jest Focus 00r. kombi 1.8 TDDI
I Kaczka 99' 1.3 |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 23 Wrz 2006, 22:50
|
|
|
hammer bez obrzucania sie... ja powiem tylko to ze jesli Kacper zrobiles to dla testu i przedstawienia sytauacji co moze grozic oraz czekac wesolego tworce takich "tuningow" to bo w innym przypadku zgadzam sie z Marcinem... pozniewaz przez takie cos mogla sie stac Tobie krzywada a nie daj bog jakiemus innemu urzytkownikowi drogi...
Poniewaz Cytat: | minus takiego rozwiązania mianowicie spręzyny są na tyle krótkie że przy jakimś szybko pokonanym progu zwalniającym spręzyny mogą wypaść ze swoich gniazd | szybko mozna roznie zrozumiec... nieprawdasz
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Wrz 23, 2006 23:52 ]
Radziu Ty nie kabinuj chcesz obnizyc bezpiecznie swoja fieste to pisz do mnie na PW ... |
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
|
Wysłany: 24 Wrz 2006, 08:56
|
|
|
Temat czyszczę a aby było sprawiedliwie panowie Kasperaz21 i marcel20 dostają po ostrzeżeniu .
Jeżlei dyskusja wykroczy poza obszar wykazania sensowności ( lub bezsensowności ) cięcia sprężyn zostanie ona zamknięta a jaj uczestnicy otrzymają kolejne punkty w paraolimpiadzie . |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
Qzyn

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 24 Wrz 2006, 09:38
|
|
|
Ja sie tylko modle zeby ludzie nie zaczeli z nudow podcinac np drazkow kierowniczych bo maja drugie w garazu...
Zaczyna mnie to przerazac. Nie bede pisal o ryzykownosci i bezsensownosci tego zabiegu tylko odsylam do archiwum (zolw tez to powinienes zrobic) bo chyba tluczone o tym bylo dostatecznie duzo. |
_________________ "Mission impossible" rozpoczęta |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

|
Wysłany: 24 Wrz 2006, 09:44
|
|
|
Qzyn zgadzam sie z Tobą co do zawartości archiwum - i właśnie dlatego gromadzę tam nie tylko wątki o tym jak coś sensownie zrobić ale także wątki o bezsensownych przeróbkach oraz ich konsekwencjach ( w tym przypadku widać zawartość archiwum jest niewystarczająca :( ) |
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 24 Wrz 2006, 11:47
|
|
|
:yyy: 8| :yyy: 8| :yyy: no coments komplet sprezyn obnizajacych na allegro mozna wyrwac juz za 100pln ! |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
marcus_87

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
|
|
|
|
 |
Arkadius

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Arek
Wiek: 35 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 637 Skąd: Sępólno Kraj.
|
Wysłany: 24 Wrz 2006, 16:39
|
|
|
kolega jeździł chyba ze 4 lata na przyciętych springach w Vectrze A 1.8 i troszke dziwnie się to auto prowadziło zwlaszcza przy większysz prędkościach był strach jechać |
_________________ Renault Vel Satis 2.0 16V Turbo 05"
Renault Safrane 2.5 20V 99" - SOLD
Ford Fiesta MKIV 1.25 16V 97"[/b]
Blue Fiesta xr1800 - SOLD |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

|
Wysłany: 24 Wrz 2006, 16:47
|
|
|
Dobra - faktycznie wystarczy tego dobrego . w archiwum na 1 stronie są 4 tematy o sprężynach ( dla utrudnienia są nazwane : " Sprężyny , zawias , obniżenie " lub jakoś tak ) |
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.