|
[MK3] Silnik - dusi się |
Autor |
Wiadomość |
doktorekx [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sie 2006, 23:25 [MK3] Silnik - dusi się
|
|
|
witam szanownych kolegów i koleżanki
Mam problem moja fiesciora sie dusi tzn. czasami sie dusi czasami nie, jak jej sie zachce.
Jade sobie wrzucam np dwujke i buuuuuuu dławi się jakby jej coś staneło na gardle i tak pare sekund nawet jak jej wcisne w podłoge dopiero po tych paru sekundach wyrwie do przodu jak dziki ogier:) wtedy mam wrazenie jakbym miał jakieś 100 koni pod maską:). Szczegulnie to wkurza jak stoje na krzyzowce, ruszam a tu nieidzie, jakbym rowerem ruszał :/.
Z tego co mi przyszło na myśl to moge sprawdzic kable WN, filtry paliwa i powietrza mam prawie nówki, ale co jeszcze moze byc przyczyna?
Dodam jeszcze, choc niewiem czy to sie wiarze z tym, ze mam chyba dojechane poduszki pod motorem bo mi szarpie jak puszczam gaz i dodaje gazu no i trzeba tez umiejetnie operowac sprzegłem zeby nieszarpneło.
Jesli macie jakies sugestie to bede wdzieczny:). |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 22 Lut 2010, 15:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 15 Sie 2006, 02:56
|
|
|
jak dla mnie to winna jest dawka paliwa . Trzeba poprzeglądac wtrysk (sprawdź czujnik poł przepustnicy i połączenia przy nim ) |
|
|
|
 |
doktorekx [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Sie 2006, 14:41 ?
|
|
|
witam
cpp sprawdzałem niedawno przy okazji sprawdzania krokowca i był okej, niewiem co tam w tych wtryskach mozna by sprawdzic i gdzie to jest umiejscowione, jak by mnie ktoś pokierował jakoś to było by cool:)
i jeszcze takie pytanie czy ma ktos moze kody błędów spisane gdzies co oznaczają , przydało by mi sie to do zrobienia diagnostyki, jak ta to prosze słac na maila doktorekx@o2.pl
dzieki z góry
[ Dodano: Czw Sie 17, 2006 10:30 ]
dzis wlałem srodek czyszczacy tryski, troche to dlugotrwała kuracja ale zobaczymy co bedzie. Jak to niepomoze to niewiem co z nim zrobic :/ |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|