Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
rozładowany aku, kontrolka nie swieci |
Autor |
Wiadomość |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 14 Lip 2006, 21:06
|
|
|
jak sie zapali po dotknięciu do masy to dobrze . Jeśli świeca światła albo działa radio to kontrolka ma na tyle prądu ze powinna sie zapalić . |
|
|
|
 |
palic [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Lip 2006, 12:45
|
|
|
a wiec tak: jest nowy akumulator, szukałem niebieskiego przewodu i znalałzem go ale musiałbym go uciac zby sprawdzic-tyle ze nie jestem pewien czy to ten
Alternator to ten najwyzej po lewej strnie z takim wirnikiem motylkowym?
Zreszta sprawa jest troche grubsza mi sie wydaje- posprawdzałem wszystkie bezpieczniki + przekazniki i pobór pradu bez zadnych odbiornikow wynosi
3,36 Ampera!!! Tak wiec wiadomo dlaczego padł mi poprzedni aku po 2 godzinach
Chyba pozostaje alternator albo gdzies w klimatyzacji zwarcie,
Pojade chyba do elektryka
palic |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 15 Lip 2006, 13:47
|
|
|
ja stawiam na mostek i tyle . Oddaj auto do elektryka bo jak nie wiesz dokładnie jak wygląda alternator to raczej sobie nie poradzisz . Trzeba zaczynać od prostych napraw jak wymiana klocków świec etc a potem dopiero poczytać troche i brać sie za trudniejsze rzeczy . |
|
|
|
 |
palic [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Lip 2006, 16:23
|
|
|
wiem który to alternator to był żart (po szkole eletronicznej) , nie jestem pewien czy to alternator czy naped klimatyzacji, bo ta klima włacza sie i wyłacza i gdzies ma zwarcie
dlatego podjade do elektryka bo nie bede wszystkiego wyciagal na chodniku w ten upał... Wkazniki tez sprawdzone i sa ok
Podr
palic |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 15 Lip 2006, 22:47
|
|
|
podłącz ampromierz do akkusa i odłącz wtryczke od alternatora i sie wszystkiego dowiesz . |
|
|
|
 |
..::Lupus::.. [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Lip 2006, 17:28
|
|
|
to jest lipna sprawa!!ja tez to mialem/mam w swojej,ale u mnie wyjechały się szczotki w alternatorze no i teraz czasami mam klopot z odpaleniem auta z powodu akumulatora-za niedługo go wymienie i wszystko powinno byc cacy |
|
|
|
 |
palic [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Lip 2006, 21:17
|
|
|
no i sprawa sie wyjasniła, było tak jak mówiliscie
wyjałem w koncu alternator , trzy diody w mostku prostowniczym padły , zmasowany niebieski kabelek zapalał kontrolke wiec wszsytko ok, mostek wymieniony i hula
Ciekawe jak długo , od czego sie te diody tak mogły popalic nagle?... |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 19 Lip 2006, 01:19
|
|
|
car audio albo upały . niestety one też potrzebuja chłodzenia a ja sie w korku stoi i jeszcze sa obciążone to czasami poleca . Od pożyczania prądu też leca od tego ze sie wsadzi nie doładowany akumulator . Od tego ze sie zrobi zwarcie podczas pracy silnika i na koniec ze starości . |
|
|
|
 |
palic [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Lip 2006, 08:43
|
|
|
dzieki
kazda z tych opcji jest u mnie mozliwa
pozdrawiam
palic |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.