Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: szynszyl
17 Kwi 2006, 11:51
Tylna półka na głośniki
Autor Wiadomość
DŻEJKU
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lip 2004, 13:08   

tzn jak je odciąłeś? razem z ta płytką co sa przymocowane czy same bolce? nie mogę sobie wyobrazić jak odwrotnie założyłeś...
jak masz jakies fotki to wrzuć na forum
pozdro

cinek008
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lip 2004, 13:14   

tak razem z ta plytka......... pozniej ja obczyscilem troszke papierem sciernym....... a fotki jak wrzucam to sie nie pojawiaja......... :P :P:P:P:P:P:P jak chcesz to na @ moge wyslac.......

DŻEJKU
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lip 2004, 13:23   

wsiz19018@poczta.wsiz.rzeszow.pl
dawaj Cinek - dzięki bardzo

Thomas
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lip 2004, 16:30   

Witam...
Już mówie. Do odcięcia użyłem ostrego noża do papieru czy tapet i podciąłem od dołu, powoli i poszło.
Pozdrawiam

cinek008
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lip 2004, 22:19   

DŻEJKU i jak????????? przydaly sie zdjecia?????????

DŻEJKU
[Usunięty]

Wysłany: 29 Lip 2004, 10:33   

Cinek zdjęcia nie doszły... ale to nic bo problemy rozwiązane. zaraz jadę kupić czerwoną dermę i będę działał... dzięki za porady!

Findziu
[Usunięty]

Wysłany: 21 Wrz 2004, 22:10   

Witam wszystkich!
Od niedawna mam Fieste Mk3. Uwielbiam basówę, ale w tylnią półkę nie mogę zbytno wsadzić fajnych głośniczków. Poatujecie Mnie jakimiś propozycjami... najlepiej ze zdjęciami... z góry dzięki. Mój mail to finea@wp.pl

DŻEJKU
[Usunięty]

Wysłany: 21 Wrz 2004, 22:39   

w tylną półkę da się wsadzić 20cm głośniki lub elipsy. ale jak chcesz mieć nprawdę głośny samochód to raczej nie wykorzystuj sryjnej półki

Findziu
[Usunięty]

Wysłany: 21 Wrz 2004, 22:43   

20cm?!! Żeby wsadzić coś takiego trzeba wykorzystać te dwa poziomy w tylnej półce, ale żeby to zrobić trzebaby je jakoś sprowadzić do wspólnego poziomu. Robiłeś kiedyś coś takiego?!

Tak na boku... jak stworzyć nieseryjną półkę?!

KacpeRS
[Usunięty]

Wysłany: 21 Wrz 2004, 22:52   

wycinasz wyżynarką płyte mdf albo wiurową a wzór bierzesz z orginalnej ale w fiestach jest z tym lipa bo jest zaokrąglona przy klapie

DŻEJKU
[Usunięty]

Wysłany: 21 Wrz 2004, 22:54   

ja miałem wycięte przez poprzedniego właściciela ale naruszył on konstrukcję i półka sie złamała...
teraz mam z płyty mdf wyciętą i wzmocnioną stalowym płaskownikiem i wytrzymywała ciężar 2x20 + 30cm na środku.....no i płaska jest na całej powierzchni.....

Findziu
[Usunięty]

Wysłany: 21 Wrz 2004, 22:58   

Czyli poprostu trzeba dużo kombinować! Czytając poprzednie posty widze jednak że cena nie jest zniewalająca, więc można się pokusić. Ma ktoś może jakieś przykłądowe zdjęcia, albo archiwum wykonania czegoś takiego... Nie chciałbym robić w ciemno!

Z góry dzięki (finea@wp.pl)

KacpeRS
[Usunięty]

Wysłany: 21 Wrz 2004, 23:07   

sprawdź w zdjęciach ze spotu w szczecinie tam jest moja półka ze zwykłej płyty wiurowej co prawda grubości 20 mm ciężka jak cholera ale wytrzymywała swoje

garys
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrz 2004, 10:26   

Witam wszystkich, ja moje audio robilem jakis czas temu (tylko na swoje skromne potrzeby) i tez umiescilem glosniki-elipsy w tylnej polce, wykorzystalem do tego oryginalna polke, nie bylo problemow z wycieciem odpowiednich otworow, nic sie nie lamie, nic nie stuka, obilem ja dodatkowo "estetycznym" materialem (pod kolor fiestki) , postawilem na wyglad zewnetrzny wiec nie maskowalem glosnikow-dlatego jest kwestia ze moga sie zbytnio rzucac w oczy (chociaz dzisiaj nawet zaslepki kradna) , ogolnie gra ta przyzwoicie i dla mnie jest wporzadku ( basu tez nie brakuje) Uwazam to za dobre rozwiazanie z wielu wiadomych wzgledow ( wygluszanie przednich drzwi jest bardziej skomplikowane i do tego odpowiednie panele pod glosniki), jedyny problem jaki mialem to musialem wyciszyc te 3 male zaslepki na gornej czesci klapy-pod basem troche lataly. Gdy wpadna mi jakies fotki to chetnie umieszcze.Pozdrawiam !

Kurtus
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrz 2004, 11:08   

Jezeli zrobie samochod do niedzieli to pokaze wam jaka ja mam polke zrobiona :) (dla osob ktore beda na zlocie przy auchanie)

wykonana ze sklejki czyli najlepszej dechy pod sloncem po ktorej mozna skakac (mimo iz jest cienka) ,oblozona przez tapicera czerwona skają (skory nie dostalem) oczywiscie wytlumiona (miedzy deska z skaja jest specjalna mato-gąbka) i to wszystko ladnie przybite zszywaczem tapicerskim
Ostatnio zmieniony przez Kurtus 22 Wrz 2004, 12:54, w całości zmieniany 1 raz  

KacpeRS
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrz 2004, 12:05   

wow ale opis napisz ile jeszcze tam masz rych specjalnych zszywaczy przybijanych super podciśnieniowo oraz kąt wbicia każdego z nich to będe w niebo wzięty

Kurtus
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrz 2004, 12:53   

Kasperaz21 napisał/a:
wow ale opis napisz ile jeszcze tam masz rych specjalnych zszywaczy przybijanych super podciśnieniowo oraz kąt wbicia każdego z nich to będe w niebo wzięty

nie liczylem bo z tym sie bawił tapicer :lol: poczatkowo probowal normalnym zszywaczem ale nie chcialy sie wbijac to zrobił tym sposobem

Findziu
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrz 2004, 19:49   

Mam taki drobny dylemat...

Wykonujecie całe nowe pólki, czy na stare półki nakładacie Swoje dokładki z głośniczkami?!

bash
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrz 2004, 19:50   

ja mam w starych otwory zrobione na glosniki, jakie wsadzilem - a wlasciwie 'glosniki' takie +-16-tki, srednio gra i srednio wyglada, bo wjechalem kawalek na nizszy poziom, ale na razie tak jezdze - chetnie oblookam w niedziele poleczke samorobke :)

KacpeRS
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrz 2004, 20:53   

ja wykonałem własnoręcznie całą nową pólkę łącznie z obtapicerowaniem

Odpowiedz do tematu