Wysłany: 25 Cze 2006, 09:31 Jak zbudować skrzynię ?
Witam chciałbym zbudować skrzynie basową mam już dwa takie głośniki http://allegro.pl/show_item.php?item=112016357 i nie wiem jak się do tego zabrać bo nigdy nie robiłem takich rzeczy, ale czas najwyższy zacząć.
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Wiek: 43 Dołączył: 31 Maj 2006 Posty: 31 Skąd: Bydgoszcz/BB
Wysłany: 25 Cze 2006, 13:17
i myslisz ze to jest tak hop? ze Ci to ktos tutaj napisze co i jak w 5 zdaniach i od razu zbudujesz dobra skrzynie?
pierwsze co Ci jest potrzebne to parametry T/S, potem obliczasz sobie litraz skrzyni w zaleznosci od tego co preferujesz i jaka akustyke ma auto. jezeli budujesz BR to zwracasz uwage na paremetry portu oraz przeplywu powietrza przez niego. strojenie opiera sie na doswiadczeniu w ich budowie i jest zupelnie rozne od strojenia skrzyn domowych, musisz na to uwazac.
jak masz dwa takie glosniki to skrzynie musisz zbudowac z mdf dosc grubego jakies 22mm do tego przednia scianka x2. nie zapomnij o wzmocnieniach wewnetrznych i dobrym wzmacniaczu.
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team